L’alcaldessa de Castelló fa un “balanç agredolç” de les festes per les agressions sexuals contra les dones

875

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha realitzat un “balanç agredolç” de les festes. “Estem satisfets del que ha sigut l’organització de les festes, que s’han desenvolupat conformement a el que es preveu. La participació ha sigut massiva. Les festes s’han viscut al carrer com mai. Gràcies en part a les bones condicions meteorològiques, que van respectar les festes, a excepció del diumenge”, ha dit.
“Castelló ha demostrat ser una capital acollidora i hem rebut als pobles de la província amb els braços oberts. L’impacte sobre l’economia ha sigut rellevant, com es reconeix públicament des del propi sector de l’hostaleria, la qual cosa genera oportunitats econòmiques i, al mateix temps, dinamitza la creació d’ocupació a la ciutat”, afegeix.
No obstant això, Marco ressalta que “l’aspecte més trist i lamentable de les festes ha sigut el de les agressions sexuals a dones”. “Estem realment consternats pels fets denunciats, que posen en relleu la necessitat de realitzar més esforços, des de les administracions i des de la societat per a atallar uns comportaments tan menyspreables, que causen un mal enorme a les dones”, manifesta.
“Hem de deixar molt clar, i d’insistir una vegada i una altra, que no romandrem de braços plegats davant aquest tipus d’agressions que vulneren la llibertat de les dones. Volem un Castelló lliure d’agressions sexuals. En festes i fora de festes. Han sigut moments desagradables per a totes i tots que ens ha d’enfortir en la lluita contra la violència masclista”, indica.
Marco lamenta també l’incident de la mascletà del dissabte, encara que indica que l’accident ocorregut a la pirotècnica posa de manifest que el Pla Territorial Municipal d’Emergències va funcionar i va evitar més conseqüències. L’alcaldessa destaca que el pla d’emergències ha sigut implantat durant el present mandat, ja que durant el Govern anterior no existia un pla integral en l’àmbit de les emergències durant aquestes dates.

Compartir