L’alcalde valencià posa en valor laa importància de la col·laboració entre ajuntament i Generalitat

720

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit este matí a l’acte de presa de possessió del nou Consell de la X Legislatura de la Generalitat, on ha destacat «l’important treball conjunt entre administracions». A més, ha manifestat que «durant els últims quatre anys les dos administracions hem treballat molt i bé; però encara hi ha una sèrie de qüestions en què cal continuar treballant com la llei de capitalitat i la creació d’una estructura metropolitana».

Sobre el treball conjunt entre administracions, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat que «hi ha qüestions que ja s’han posat en marxa com la construcció de la Línia 10 del metro o l’Agència de Mobilitat Metropolitana, però ha incidit que «encara hi ha diferents qüestions en què cal continuar treballant com la llei de capitalitat, que em sembla imprescindible».

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha definit la carta de capitalitat com un «objectiu irrenunciable per a aclarir i ampliar les competències de la ciutat, així com perquè se’ns atribuïsca la dotació econòmica pertinent en els pressupostos de la Generalitat, que ens permeta dur a terme eixes competències».

«Hem de continuar avançant en l’articulació d’una estructura metropolitana ja que els nostres més de 134 quilòmetres quadrats i els nostres vora 800.000 habitants no responen a una realitat més dinàmica, ja que fins a un milió i mig de persones viuen i es mouen per la nostra àrea metropolitana», ha afegit. «En estos moments, el fet que els municipis de València estiguen molt separats i que no tinguen una estructura metropolitana, ens resta possibilitats d’actuació conjunta i, per això, hem de treballar molt en esta direcció», ha argumentat.

«Tant la Generalitat com el govern central han d’atendre les necessitats d’una població que, en diferents qüestions, no se circumscriu als límits dels termes municipals», ha recalcat. «Necessitats de servicis bàsics en l’àmbit de la mobilitat, la gestió de l’aigua i els residus però també la cura del medi ambient i la defensa de l’horta o en matèria laboral», ha afegit.

D’altra banda, respecte a les reivindicacions al govern central, Joan Ribó recorda que «els valencians i les valencianes mereixem un accés a la ciutat per ferrocarril soterrat, que implique l’amplicació del Parc Central i la construcció de l’estació definitiva. També exigim, fins que siga una realitat, la condonació del deute de la Marina i una inversió adequada en infraestructures culturals com el Palau dels Arts, l’IVAM o el Museu de Belles Arts».

Compartir