L’alcalde Joan Ribó i la vicealcaldessa Sandra Gómez firmen el programa de Govern Municipal de l’acord del Rialto

751

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez, en representació de Compromís per València i PSPV-PSOE respectivament i acompanyats pels regidors i les regidores de l’equip de govern municipal, han signat este matí el Programa de Govern Municipal de l’Acord del Rialto, per al mandat 2019-2023. El present acord estipula els objectius principals i línies de treball a desenvolupar durant tot el mandat, «enfocades a millorar la qualitat de vida dels valencians i les valencianes, preparar la nostra ciutat davant els reptes socials, econòmics i mediambientals i continuar treballant perquè València siga una ciutat d’oportunitats i oberta al món».

L’Acord de Govern del Rialto, signat este matí en el mateix edifici cultural valencià, contempla sis eixos fonamentals «per a fer de València una ciutat feminista, d’oportunitats i millors ocupacions, amb dret, dedicada a les persones, i que és sinònim de llibertat i cultura, així com a capital metropolitana, participativa i oberta», ha explicat l’alcalde Joan Ribó.

Estes 64 mesures concretes es desenvoluparan en el programa de govern municipal i són assumides davant el veïnat de la ciutat de València perquè puga ser partícip del mateix. «M’agradaria destacar, en comparació amb el Pacte de la Nau, corresponent al mandat passat, que l’Acord del Rialto està molt més concretat. El Pacte de la Nau estava compost per 36 punts, mentre que este augmenta fins als 64», ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó. «Això indica la voluntat que hem tingut de concretar i desenvolupar encara més tots els assumptes relacionats amb la labor municipal. És més, això es concretarà encara més mitjançant este pla de govern que durà a terme un seguiment durant estos quatre anys per a comprovar si s’està desenvolupant correctament», ha afirmat l’alcalde.

«Estem treballant des d’una sèrie de valors que són fonamentals com la definició de València com una ciutat feminista, d’oportunitats i millors ocupacions», ha afegit. Per la seua part, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge, Sandra Gómez, ha explicat que «hui és un dia d’alegria i de celebració perquè totes les persones progressistes de la ciutat de València puguem dir contentes que hi ha un govern progressista, estable i representatiu de la majoria». «Vull agrair la voluntat que hem tingut les dos formacions perquè este govern -plural i divers- tinga la capacitat per a marcar-se els objectius i reptes inclosos en l’Acord del Rialto», ha afegit.

«El Govern de la Nau es va dedicar a resoldre l’urgent i per tant, quatre anys després, hem plantejat un govern més madur que es dirigirà a abordar l’important perquè, d’alguna manera, les urgències ja han sigut solucionades», ha argumentat Gómez, qui també ha assenyalat que «la nostra primera prioritat serà treballar per la igualtat entre homes i dones».

Així mateix, l’alcalde i la vicealcaldessa han volgut agrair el treball realitzat durant les últimes setmanes per part de la comissió negociadora de l’Acord del Rialto. «És imprescindible agrair la labor que han realitzat, ja que han treballat durant moltes hores per a materialitzar este acord», ha expressat Ribó. «Vull agrair la temprança, la paciència, el treball i la constància de la comissió negociadora perquè és una labor lluny de ser fàcil i que ha sigut tot un èxit».

SIS EIXOS, 64 MESURES

L’Acord de Govern del Rialto, contempla sis eixos fonamentals. Dins d’estos sis eixos de l’acord, s’han establit 64 mesures concretes sobre diferents assumptes, àrees i sectors com la gestió de recursos municipals, protecció ciutadana, benestar i drets socials, educació, cultura, esport, així com el desenvolupament i la renovació urbana i d’habitatge, mobilitat sostenible, ecologia urbana, emergència climàtica, transició energètica, desenvolupament innovador dels sectors econòmics i ocupació, participació, drets i innovació de la democràcia.

Compartir