L’alcalde de València defensa un model de turisme urbà que controle els apartaments turistics

996

«Els apartaments turístics, entesos com economia col·laborativa, tenen el seu paper; però no com a fórmula d’explotació de grans empreses o de fons voltors que compren edificis sencers». L’alcalde de València, Joan Ribó, s’ha reunit hui a l’Ajuntament a l’alcalde de Palma de Mallorca, Antoni Noguera, amb qui ha intercanviat experiències de gestió turística, de mobilitat i de lluita contra el canvi climàtic.

Ribó ha subratllat aspectes paral·lels que incidixen en el turisme urbà, en els quals l’Ajuntament ja està treballant, com ara l’entorn veïnal, o el creixement dels preus de lloguer en general. «Cal tindre en compte que el turisme és un element que també definix el model de ciutat, una ciutat com la nostra que continua creixent en nombre de visitants». De fet, Palma i València experimenten semblants fenòmens derivats la presència creixent de visitants, per la qual cosa els dos alcaldes han destacat els avantatges d’intercanviar experiències i compartir línies d’actuació.

Joan Ribó ha destacat mesures en marxa ja com la nova Llei de Turisme, que atorga als municipis competències en la regulació de l’activitat dels apartaments turístics, en establir un permís per part dels ajuntaments. Tal com ha assegurat l’alcalde de València, fins este moment no s’ha concedit permís a cap apartament que ho ha sol·licitat, al no complir els requisits exigits.

Per part seua, l’alcalde de Palma, Antoni Noguera, ha destacat alguns dels principals reptes als quals s’enfronten les ciutats hui: l’accés a l’habitatge, la lluita contra el canvi climàtic i la mobilitat sostenible. Noguera ha assenyalat diferents iniciatives en estes àrees, com la petició per a ampliar la durada dels contractes de lloguer amb vistes a donar més estabilitat, o poder establir limitacions als preus de lloguer, tal com ja s’està fent en ciutats com París o Berlín.

L’alcalde de Palma ha felicitat l’Ajuntament de València «per les seues polítiques decidides i valentes respecte a la mobilitat sostenible», i ha instat a mantindre esta línia d’actuació «per donar resposta als principals reptes de models de ciutat de ciutats que volem: modernes, europees, resilientes i creatives».

Compartir