L’Alcalde d’Alcant acudeix a l’estrena de ‘Fishbone’, l’ultima pel·licula de Adán Aliaga

841

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha assistit a la *premier de l’última pel·lícula de l’alacantí Adán Aliaga, “Fishbone” (Espines), al costat de l’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, que ha sigut estrenada aquesta vesprada als cinemes Panoramis.

Barcala ha ressaltat que es tracta d’una “pel·lícula alacantina, feta per alacantins, per una empresa alacantina, amb història i escenaris alacantins i que projectarà Alacant en el món”. Malgrat no haver pogut estrenar-se a l’Illa de Tabarca, on s’ha rodat gran part de la cinta, l’Alcalde ha volgut donar les gràcies als 160 tabarquinos que han participat com a extres en la pel·lícula i que hui han estat presents.

Es tracta de “Una cinta que tracta de tornar a les arrels i que conta la història de Jan, l’última xiqueta que va nàixer a Tabarca, i com a alcalde d’Alacant, vull dir-li a Adán, a l’equip de Jaibo Films i a quants heu fet possible aquesta producció que ens sentim orgullosos de tots vosaltres”, ha culminat *Barcala.

“Fishbone” (Espines). Última pel·lícula del director alacantí Adán Aliaga. Produïda per *Jaibo Films (productora fundada per Aliaga i Miguel Molina). El film ha sigut rodat a Manhattan (Nova York) i a Tabarca.

La pel·lícula es presentarà el 30 d’octubre als tabarquinos i el 16 de novembre a Alacant.

Un any després d’iniciar el rodatge a l’illa de Manhattan i culminar-lo en la de Tabarca, Fishbone(Espines) està llesta per a la seua estrena. La nova pel·lícula d’Adán Aliaga, la setena ja del cineasta de Sant Vicent del Raspeig de 49 anys, acaba de competir en la secció oficial de la Mostra de València. És l’única representació espanyola a concurs entre els 11 títols seleccionats de França, Itàlia, Grècia, el Marroc, Tunísia, Líban, Egipte, Turquia, Kosovo, Albània i Algèria.

Aquest és el projecte més ambiciós d’Adán Aliaga també en pressupost, amb un cost aproximat de 1,5 milions d’euros. Fishbone va ser un dels dos projectes de llargmetratges «industrials» que van rebre 350.000 euros d’ajuda a la producció, repartits en tres anys, en la convocatòria de subvencions del passat any de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

El repartiment de *Fishbone està encapçalat pels actors Saida Benzal i Alejandro Tous, també alacantins, al costat d’altres intèrprets com Morgan Blasco, Manuel de Blas i Isa Feliu.

Fishbone té com a escenari l’alacantina illa de Tabarca, on es va rodar al llarg de tres setmanes. El guió ha sigut escrit pel director de Sant Vicent al costat de l’aragonesa Laura Calavia i compte la història de Jan, «l’última xiqueta nascuda a Tabarca».

L’autor del polsim ha dirigit, entre altres pel·lícules, de ‘El arca de Noé’, ‘La mujer del eternauta’, ‘Estigmas o La casa de mi abuela’. Aliaga va crear fa deu anys la seua pròpia productora al costat de Miguel Molina, Jaibo Films.

Compartir