L’alcalde d’Alacant vol aprobar els pressupostos per no perdre inversions i subvencions

1374

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha demanat als grups polítics que reflexionen sobre la repercussió que tindrà a la ciutat la no aprovació dels Pressupostos Municipals de 2019. Entre altres qüestions, l’alcalde va apuntar la pèrdua de les inversions municipals i, en particular, el possible incompliment amb les europees de la EDUSI. Barcala ha reclamat reflexió davant la postura a adoptar en el ple, perquè de no eixir els comptes es produiria un “perjudici molt gran per a la ciutat”.

Luis *Barcala ha concedit uns dies als grups polítics municipals, després de la comissió d’Hisenda del passat divendres, perquè reflexionen la seua postura davant l’aprovació dels Pressupostos Municipals de 2019. “No hem celebrat encara la junta de portaveus”. “Li demanaria a tots els grups que reflexionaren per a quins hem cancel·lat el Pla d’Ajust si es veten ara uns Pressupostos que per fi es poden fer sense el Pla d’Ajust, per què tanquen la porta a totes les inversions i, sobretot, per què es tanca la porta a uns comptes que mai abans s’havien consensuat com aquestes amb tots els grups i que no són del Partit Popular” ha comentat l’alcalde.

“Aquest projecte és el resultat del consens amb tots els grups polítics, que veuen satisfetes moltes de les seues iniciatives, perquè després arriben a despenjar-se al final de forma irresponsable o poc meditada amb un veto a aquests”. En aqueix sentit l’alcalde ha comentat que “ens donarem uns dies per a reflexionar quina és la postura i la posició que s’adopta referent a aquests pressupostos” ha acabat l’alcalde.

Barcala ha explicat prèviament que “fa falta explicar als col·lectius i associacions veïnals aquests pressupostos perquè comprenguen la importància que tenen, què és el que ens juguem i que la resta dels partits reflexionen”. “Entenem que el veto que s’ha plantejat suposa un perjudici molt gran per a aquesta ciutat, havent de prorrogar uns pressupostos com els de 2018 subjectes a un Pla d’Ajust, amb la pèrdua d’inversions de tota mena, a més de no poder complir amb els requisits de les ajudes europees *EDUSI” ha afegit l’alcalde.

Barcala ha recordat que quan l’equip de govern actual va prendre les regnes municipals “ens trobem només un tres per cent d’inversions EDUSI executades”. “Hem corregut, preparat i presentat tots els projectes per a complir a 31 de desembre 2019 amb aquest 30 per cent d’execució que ens exigeixen des d’Europa”. En el cas de no aprovar-se els Pressupostos “tot això es farà gàrgares i ens trobaríem amb molts incompliments i amb la cancel·lació de totes les inversions que ens permetia l’haver cancel·lat el Pla d’Ajust” ha conclòs l’alcalde.

Compartir