L’alcalde d’Alacant recorda el Raval Roig dels anys 50 en el seu pregó de les festes

584

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha evocat hui el Raval Roig de la dècada dels anys 50 del passat segle en pronunciar, en la Plaça de Topete, el Pregó del 179 Aniversari d’aquestes celebracions.

En la seua intervenció el primer edil ha emfatitzat sobre el “privilegiat” enclavament del Raval, “entre la muntanya Benacantil i el mar Mediterrani”, i ha qualificat com a “divertides i singulars” aquestes celebracions “perquè conservar-les i recuperar-les ens dóna identitat”.

Així mateix en aquest punt del pregó ha valorat les aportacions històriques i documentades dels *llibrets que edita la Mayordomía de Festes.

Luis Barcala, en referir-se al programa d’actes d’enguany, ha incidit en el conjunt de “sabors, sons i picades d’ullet a la tradició” que s’aniran succeint fins diumenge que ve 9 de setembre.

Finalment ha valorat el significat que per al Raval Roig suposa la processó del dissabte 8 de setembre amb la imatge de la Verge del Socors i el retaule de la Verge del Lluch. Aquest, ja en el segle XVI, es podia contemplar en la desapareguda ermita situada en la Plaça de *Topete.

Compartir