L’alcalde d’Alacant felicita als bombers del SPEIS per la seua bona tasca en la cremà de les Fogueres

784

L’Alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el Regidor de Seguretat , José Ramón González, han felicitat hui els més de sis-cents bombers del SPEIS, Policies Locals i voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja que han fet possible una *Nit de la Cremà 2019 “àgil, tranquil·la, coordinada, festiva i molt segura”, que ha sigut seguida per centenars de milers de persones i transcorregut “sense incidents i amb rapidesa, en una de les Fogueres més multitudinàries i segures dels últims anys”.

La nit de la Cremá va començar amb el tret de la palmera, al castell, on els bombers del SPEIS van intervindre per a extingir un conat d’incendi de vegetació a l’altura del parc de la Ereta que es va controlar amb celeritat. A més dos equips de bombers es van haver de desplaçar a un incendi que es va originar a la 00,07 hores, en un vehicle al carrer Pedro Herrero en un pàrquing. Els bombers enguany abans de les mitjanit van cremar tres fogueres infantils sobre les 11,40 del Mercat Central, *Carolinas Baixes i el Port.

Una vegada disparada la palmera posteriorment va començar com és tradicional la cremá de la foguera oficial, en la Plaça de l’Ajuntament, que va cremar amb celeritat en mitja hora entre flamarades de gran altura que van consumir ràpidament el monument, i al costat d’ella es va iniciar la cremá d’unes 23 Fogueres de la ciutat de categories especials i del centre.

L’edil de Seguretat va manifestar la seua satisfacció perquè “aquesta nit ha transcorregut de forma excepcional i sense incidents”, destacant que “el ritme de la cremá va ser bo a la 1,30h s’havia cremat el 23% dels monuments, i a les 2.40 hores ja estava en el 47% cremat, i passades les 4 hores es va aconseguir el 82% cremat”.

Durant la nit Creu Roja i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil van realitzar un total de huit intervencions sanitàries, a primera hora es va atendre una voluntària de Protecció Civil per un tall a la mà al parc de bombers, i sobre les 12,30 hores a una senyora en Pascual Pérez per un esvaïment i en l’Avinguda de Novelda, a un home per hipotensió, tots dos van ser traslladat a un centre hospitalari. A més a les 2,05 es va atendre en Pare Esplá amb una ambulància a una dona esvaïda, i a les 2,15 hores es va atendre al carrer La Ceràmica a una jove de 15 anys també per pèrdua de coneixement, i en Doctor Ric per una intoxicació etílica, i a les 2,51 hores es va intervindre al carrer Las Palmas amb un home que s’havia clavat un clau al peu, i una altra intoxicació d’un home d’avançada edat al carrer Equador.

Per la seua part els bombers van intervindre amb diversos equips del SPEIS a les 2,38 hores en un incendi d’una palmera en la Plaça de Calvo *Sotelo, amb posterioritat van extingir un incendi en el cementeri, i a les 2,45 hores es va extingir un incendi d’un tendal al carrer Pintor *Zuloaga que va cremar prop de la Foguera Sagrada Família i el propi equip de bombers que es trobava en la Foguera es va encarregar de la seua extinció controlant-lo ràpidament.

Fuentes del SPEIS van destacar que el balanç ha sigut molt positiu i es van mostrar molt satisfets de “l’evolució, el ritme, la coordinació entre tots els equips”, en una nit que els bombers van treballar intensament per a cremar tots monuments i les diferents portalàs amb celeritat i la màxima seguretat.

Per la seua part l’alcalde va assenyalar que “s’han superat amb escreix totes les previsions de 1,5 milions de visitants i de 10 milions d’euros en ingressos directes”, i edil de Seguretat va incidir en què aquestes han sigut ‘unes Fogueres de rècord i multitudinàries amb un ple total de turistes i visitants ’, on s’ha pogut gaudir en tots els punts de la ciutat d’una cremá molt segura gràcies al treball, la bona coordinació i la professionalitat dels més de sis-cents efectius, que van fer possible que tot funcionara a la perfecció.

Compartir