L’alcalde d’Alacant cuina un

1226

Alacant, la 5a capital d’Espanya en Estreles Michelín i Sols Repsol, ha tingut aquesta vesprada un cuiner especial en la fira Alacant Gastronòmica. L’alcalde Luis *Barcala, del PP, ha cuinat a quatre mans, al costat del xef Carlos Tomás, un “Arròs de ventall i foie”.

Les deu racions d’arròs melós, – condimentat amb alls tendres, carn de ventall (de la pota del porc), tomaca ratllada, oli d’oliva, arròs redó extra i el fetge d’ànec -, cuinat en una gazpachera, han sigut degustades seguidament pel nombrós públic que ha presenciat en directe l’elaboració.

La intervenció de l’alcalde en els fogons de l’estand municipal ha estat envoltada d’expectació. Empresaris del sector hostaler, com la presidenta de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant (APEHA), María del Mar Valera, Antonio Pérez Planelles, del “*Darsena”, Francisco Cano, de La Nucia, quarta generació en “El Xato”, distingit amb una recent Estrella Michelín, el president i la directora general d’IFA, José Luis Gisbert i Esther Guilabert, han estat en primera fila del públic. Miguel García, de “El Cantó”, ha aprofitat el seu torn de paraula al micròfon per a agrair públicament a l’alcalde el seu treball i el suport als hostalers.

La col·laboració de l’alcalde als fogons de l’estand de l’Ajuntament, que és la primera vegada que alça estand propi a Alacant Gastronòmica, gràcies a l’empenyiment de les regidories de Comerç i de Turisme, ha servit, pràcticament, per a tancar el programa d’actes d’aquest espai.

Unes 4.000 persones, segons els càlculs del personal avaluats pel consum de plats i gots, han pres part en el programa d’esdeveniments de l’estand municipal, la qual cosa ha sigut valorat com una excel·lent resposta per Marisa Gayo, regidora de Comerç, Consum i Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant.

La fira Alacant Gastronòmica – II Trobada d’estil de vida mediterrani tanca aquesta vesprada les seues portes després de quatre jornades d’activitat. La fira ha guanyat solvència en el seu objectiu d’acostar la gastronomia al públic, amb la donara mediterrània com a protagonista. El suport a les joves promeses i l’aposta per la formació i les escoles professionals ha estat també en el nord d’aquesta cita oberta tant al públic general com als professionals connectats amb la producció de matèries selectes per al rebost i l’hostaleria.

Compartir