L’Alcalde acudeix al lliurament del Premi Palma de la XXVII Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis

804

L’Alcalde, Luis Barcala, ha presidit en el Saló Blau la gala de lliurament del Premi Palma 2019 de la XXVII Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis. En l’acte han estat presentes la Vicealdesa, Mari Carmen Sánchez; el Regidor de Cultura, Antonio Manresa; el Director de la Mostra de Teatre, Guillermo Heras; el President de Fundació SGAE, Juan Ramón *Arnáiz; la Delegada Territorial de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant, Alicia Garijo; el Subdirector de Teatre del INAEM, Ministeri de Cultura i Esport, Fernando Cerón; Carlos Rodríguez en representació de l’Associació de Directors d’escena d’Espanya, com a guanyadors del Premi Palma d’Alacant i *Chema *Cardeña, com a autor homenatjat en la present edició.

*Barcala ha volgut posar en valor el paper exercit per la Mostra durant 27 anys ja que “Malgrat la complicada situació que continua vivint la nostra cultura, per la falta de recursos en moltes ocasions, la Mostra és un clar exemple de la importància que la tenacitat i la perseverança dels professionals del sector, donats suport per les institucions, té per a difondre l’excel·lent treball realitzat pels nostres autors per tot el món”.

“Any rere any, la mostra creix tant en la quantitat com en la qualitat de la seua programació, ampliant la seua oferta, permetent com ha ocorregut enguany, arribar als més xicotets. Ells són el públic del futur, per la qual cosa inculcar-los des de primerenca edat la passió per la cultura és una de les tasques pendents”, ha assenyalat.

En l’acte han sigut premiats amb el Premi Palma 2019 l’Associació de Directors d’escena d’Espanya. Barcala ha volgut destacar d’ells “el seu treball decidit per a acostar les arts escèniques a través de la creació, la didàctica i la investigació, la qual cosa us ha permés ser considerats com una de les organitzacions culturals amb major prestigi nacional i internacional”.

D’altra banda, l’homenatjat en la present edició ha sigut el creador Chema Cardeña.

Fundador en 1995 al costat de Juan Carlos Garés de la Companyia Cremen Produccions. Aqueix mateix any rep el seu primer premi com a autor, el de la Crítica de València.

Des de llavors ha escrit en total una trentena d’obres, i ha rebut, entre altres, els premis de la Crítica de Barcelona 1999, el de la Crítica de València 1996 o el Max *Aub de *Teatres de la Generalitat Valenciana 1998.en les seues obres destaca la utilització d’elements, personatges i situacions històriques per a plasmar la realitat contemporània.

En l’actualitat, Cardeña continua més present que mai en l’escena, alternant el seu treball com a autor, actor i director en la companyia Cremen Produccions i la direcció artística de la Sala Russafa de València.

La mostra ens permetrà continuar gaudint del teatre fins dissabte que ve 16 de novembre, per la qual cosa m’agradaria finalitzar convidant a tots els alacantins a a acudir a qualsevol de les sales i centres culturals que participen en aquesta vint-i-setena edició d’un dels esdeveniments escènics més importants de l’any.

L’edil de Cultura ha tancat l’acte donant “l’enhorabona a la Mostra per la seua excel·lent labor i als premiats per ser ambaixadors culturals anara de les nostres fronteres”. “L’Ajuntament i la Regidoria de Cultura sempre estaran a la vostra disposició per a col·laborar amb la Mostra i que continue creixent any rere any”.

Després de l’acte, el Teatre Principal presenta, com a part de la programació de la Mostra, l’obra dirigida pel propi Chema Cardeña “Susan i el Diable”.

Compartir