L’Alacant Triatló tanca la 3ª edició amb un gran èxit de participació

1645

L’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, i el president de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Valeriano Moreno, han dialogat aquest matí en la plaça del Port amb la intenció que el circuit Triatló del Mediterrani – que organitza proves en les tres províncies – torne l’any vinent a la ciutat.

En aqueix mateix sentit es va expressar ahir el regidor d’Esports d’Alacant, José Luis Berenguer, que ha ajustat amb la federació els costos que suposa per al seu departament municipal el desembarcament d’aquesta competició en el centre de la capital.

L’alcalde i el president federatiu han pres part en la cerimònia de lliurament de trofeus als guanyadors de les proves de hui.

El Triatló d’Alacant ha conclòs a primera hora de la vesprada la seua III edició a la ciutat amb el desenvolupament dels tres segments de distància olímpica: 1,5 km de natació, que s’ha dut a terme en un triangle aquàtic a la platja del Postiguet; 40 km amb bicicleta, que ha utilitzat un traçat urbà pel centre de la ciutat, voltants de la muntanya Benacantil i l’Av. de la Vila Joiosa – carretera de la Pedrera, i 10 Km de carrera pedestre, que ha discorregut, sobretot, pel litoral marítim.

Un total de 416 atletes s’havien inscrit en la modalitat Olímpica, que ha sigut guanyada de forma absoluta per Benvingut Ballester, del Club Indústries TEQ, amb un temps d’1 hora, 55 minuts 45 segons. Li ha acompanyat en el podi Fernando Santander, de Castelló Motors, i Rafael Madrid, de Triatló Albacete.

En dones, la vencedora ha sigut Eliana Sotelo, del Club Triatló Oliva, amb 2 hs., 22 min. , 36 seg. Han pujat amb ella al podi Ana Belén Maruny i Selene Cuenca.

Un total de 1.250 atletes han competit durant el cap de setmana a l’Alacant Triatló, en les diverses modalitats: Supersprint, Sprint i Olímpic, en categoria individual, per parelles i per clubs.

Triatló Alacant s’ha configura així com un esdeveniment esportiu i turístic, ja que nombrosos familiars i integrants dels diversos clubs *dde tota la *Comuniad i de províncies pròximes es desplacen per a veure en directe als seus afins en competició.

Amb les proves de hui, Triatló del Mediterrani conclou la seua edició 2019, que ha celebrat esdeveniments, amb anterioritat, a Castelló, el mes de juliol, i a València, els passats dies 13, 14 i 15 de setembre.

Al costat de l’Ajuntament d’Alacant i Diputació, la Fundació Trinidad Alfonso figura entre els puntals que col·laboren amb la federació de la Comunitat per al bon desenvolupament d’aquestes competicions.

En la imatges, lliurament de trofeus amb l’alcalde i el president de la Federació i diversos moments amb els atletes en acció.

Compartir