L’ajuntament tanca un solar en el carrer de Balmes i augmenta la seguretat a Velluters

658

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha presentat en el solar del carrer de Balmes, de Velluters, davant del col·legi de les ‘Escoles Pies, les actuacions realitzades en este barri «per a millorar la convivència i la seguretat de la zona». Així, ha destacat el tancament de locals conflictius, i la recuperació d’edificis públics «on es consumien drogues i prostitució».

Anaïs Menguzzato ha asseverat que esta operació policial tant en matèria de seguretat ciutadana com a resolució de conflictes veïnals «s’ha acompanyat de la neteja i el tancament de determinats solars i carrers, amb l’objectiu de restablir l’orde en la zona». Esta labor d’intervenció transversal ha donat lloc a altres actuacions com la clausura de la pensió situada en el número 11 del carrer de Viana, «on es va tancar i tapiar l’edifici per la falta de salubritat, perquè era utilitzat per a la venda a la menuda de drogues i el consum d’estupefaents».

Per eixa mateixa raó ha precisat que es van desallotjar «els edificis propietat de l’ens públic de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), en el número 18 del carreer dels Teixidors, i tapiat l’habitatge del carrer de Sant Elena, també de l’EIGE. Igualment, s’ha procedit al precintatge i cessament de l’activitat de la pensió Arbolar, situada en Correu Vell, número 4. «Es tracta de dos edificis altament conflictius sobre els quals els veïns ens havien reclamat el tancament pel consum de drogues i prostitució», ha assenyalat.

La responsable municipal ha enumerat la neteja dels solars del carrer d’Espadà, 14 i 16; de l’assentament situat en el carrer dels Venerables, 12; del solar de l’avinguda de l’Oest, 20; dels trastos vells del carrer de Maldonado, 10; del solar del carrer de Guillem de Castro amb en Bany; del solar dels números 27, 29 i 31 d’en Bany i en els solars del carrer de Viana, 4 i 10. Així mateix, ha especificat el condicionament dels solars emplaçats en els esmentats números del carrer d’Espadà i el tancament del solar de Guillem de Castro amb en Bany.

Sobre el tancament del solar del carrer de Balmes, la regidora ha indicat que «la principal problemàtica de la parcel·la situada davant del col·legi de les ‘Escoles Pies era que els menors podien presenciar conductes antisocials des del seu mateix centre escolar», i ha assegurat que resoldre este conflicte era «una reclamació tant de les associacions de veïns del barri com dels responsables del centre escolar i l’AMPA».

MEDIACIONS

Pel que fa al servici de mediació policial, ha informat que durant 2017 es van realitzar «58 actuacions a Ciutat Vella a causa d’assumptes com molèsties de soroll, pudor, problemes per l’ús de l’espai públic o salubritat». Menguzzato ha destacat «l’elevat índex d’acords positius als quals van arribar les parts, que van aconseguir un 91%».

L’any 2018, segons ha indicat, «seguix en la mateixa línia, ja que s’han portat a terme fins hui 16 mediacions en les quals s’ha aconseguit en el 85% de les ocasions un acord entre les parts». Menguzzato ha informat que, des de 2015 i fins a l’actualitat, els agents han dut a terme 4.400 intervencions relacionades amb el consum de drogues i la prostitució.

Compartir