L’Ajuntament sol·licita a la Generalitat més inversions per a cobrir les manques urgents dels col·legis i instituts d’Alacant

670

La regidor d’Educació, Mari Carmen de España, ha mantingut aquest matí una reunió a València amb el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, a fi d’abordar les necessitats educatives de la ciutat d’Alacant més enllà dels projectes que ja s’han inclòs en el Pla Edificant.

La regidor ha posat sobre la taula la preocupació de l’equip de govern popular d’Alacant i de la comunitat educativa per la permanència de la política de barracons, que no solament no s’han eradicat sinó que han augmentat aquest nou curs, i per la situació dels centres amb fibrociment, ja que les actuacions no han arribat a tots els col·legis afectats i en alguns casos on si s’ha actuat no s’han cobert totes les instal·lacions afectades.

Referent a això, la Conselleria s’ha compromés a elaborar un full de ruta amb un pla detallat, per centres i amb terminis, per a l’eliminació de les aules prefabricades i la retirada del fibrociment.

D’Espanya ha donat trasllat així mateix al secretari autonòmic d’Educació de totes les manques i sol·licituds de rehabilitació i ampliació realitzades pels col·legis i IES d’Alacant i ha sol·licitat que la Conselleria assumisca aquestes actuacions en el seu pla d’obres. L’edil ha manifestat en aquest sentit que “els mitjans i recursos de l’Ajuntament són els que són i no podem incloure totes les actuacions necessàries en el Pla Edifiquen perquè hem de ser responsables i realistes. Entenem a més que hi ha actuacions que no poden continuar esperant i que és necessari que la Generalitat destine més inversió a Alacant al marge del Pla Edificant, on ja incloem de moment un total de 6 projectes”.

Entre les actuacions incloses en el llistat que D’Espanya ha entregat a Soler estan les sol·licitades pels col·legis José Carlos Aguilera, Rabassa, Santíssima Faç, Campoamor, Sant Ferran Manjón-Cervantes i Gabriel Miró, els instituts Jaume II, Cavanilles i El Pla, l’Escola d’Art i Disseny i el Conservatori de Música.

Per la seua part, el secretari autonòmic d’Educació ha confirmat que el projecte del nou col·legi de l’Almadrava segueix el seu curs i que està previst que les obres comencen cap a març o abril, amb un termini d’execució de 10 mesos.

Un altre dels temes de l’ordre del dia de la reunió ha sigut la construcció del nou col·legi del *Somni dins del Pla *Edificant. Cal recordar que els 70 alumnes del centre d’Educació Especial, que fins ara compartien espai amb el Glòria Fortes, han començat aquest nou curs en unes instal·lacions pròpies cedides temporalment per la Diputació d’Alacant en el centre Doctor Esquerdo fins que se’ls construïsca el seu nou col·legi.

L’edil també ha manifestat la necessitat de dotar a la zona de la Platja de Sant Joan de noves infraestructures educatives davant l’augment de la demanda pel creixement poblacional. La Conselleria ha manifestat que està al punt de la situació i que, per tant, valorarà aquest tema.

D’Espanya ha proposada així mateix a Soler la necessitat d’estudiar amb temps mesurades per a evitar els previsibles problemes de matriculació que puguen donar-se el pròxim curs, tenint en compte que enguany ha augmentat notablement la matriculació sobrevinguda (fora del termini ordinari) i ja s’han donat dificultats.

Compartir