L’ajuntament signarà un conveni amb Aspali per a becar a 4 persones amb Asperger

3440

El regidor de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, ha signat un conveni de col·laboració amb la presidenta de l’Associació Asperger Alacant (*ASPALI), Inmaculada *Burgui, amb l’objectiu d’oferir pràctiques a quatre persones que estaran treballant en les dependències d’Ocupació de la Via Pública, com a part d’unes beques de formació professional, dirigides a persones amb síndrome d’Asperger d’Alacant..

Concretament, en l’acord signat l’Ajuntament destina una subvenció de 9.920 euros al conveni, que permetrà, durant l’exercici 2020, poder dur a terme la formació en pràctiques d’un total de quatre beques, dues en el període de l’1 de març al 30 de juny i altres dos de l’1 de juliol al 31 d’octubre.

L’edil de Recursos Humans ha destacat la importància de dur a terme aquest programa en les institucions públiques, amb el qual “s’ofereix l’oportunitat de conéixer, formar-se i treballar a l’Ajuntament, i d’aquesta forma amb posterioritat que puguen preparar-se oposicions per a accedir a una ocupació pública”.

Aquesta col·laboració, que també es va signar l’any passat, permetrà als alumnes que participen en els seus tallers d’orientació i formació per a l’ocupació “Integra i Secunda” puguen realitzar pràctiques formatives a l’Ajuntament d’Alacant, com a complement als ensenyaments teòrics que reben en el taller. Amb això, s’oferir una preparació de qualitat per a obtindre la màxima competència laboral en l’acompliment de la futura activitat professional.

El Regidor José Ramón González ha indicat que “des de les institucions sempre col·laboraran per a trencar les barreres que pateixen les persones amb Síndrome d’Asperger i millorar així la seua integració laboral”.

*ASPALI es constitueix en 2007 com a entitat sense ànim de lucre, donant cobertura a les necessitats de la població amb Trastorn de l’Espectre Autista i Síndrome d’Asperger de la província d’Alacant. Sorgeix de la unió d’un grup de pares i mares amb fills amb Síndrome d’Asperger amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i la de les seues famílies, així com defensar els seus drets socials.

Compartir