L’ajuntament rebrà la finalització d’obra de la restauració de la Torre Sant Vicent a final de mes

1261
Vista Torre Sant Vicent

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha anunciat que, en a penes dos setmanes, l’ajuntament rebrà les obres finalitzades de la restauració de la Torre Sant Vicent. Conclou així un projecte de recuperació que ha durat huit mesos i que tenia com a objectiu, restaurar esta edificació històrica que forma part del patrimoni defensiu de la costa mediterrània enfront dels pirates.

Després de molts anys, la Torre tornarà a ser visitable i ara també presentarà una millor accessibilitat per al turista que podrà pujar amb un ascensor envidrat fins al terrat de la torre des d’on es poden veure una de les millors perspectives de les platges de Benicàssim”, hi ha assenyalat l’alcaldessa que ha afegit que “sense cap dubte es va a convertir en una referència patrimonial i un atractiu turístic de primer nivell. Per això volem que siga la ‘joia de la corona’ de Benicàssim i que ningú que ens visite se’n vaja sense conéixer-la. Així ara comencem una segona fase que consistirà a dotar de contingut històric i demostratiu de com era la seua tasca defensiva i quina és la seua història”.

L’interior de la torre s’ha condicionat per a ser una sala d’interpretació i d’exposicions, on el visitant podrà conéixer els detalls de la torre i la seua vàlua dins del sistema defensiu de la costa de Castelló. Com ha explicat l’alcaldessa, “volem dotar-la d’un contingut audiovisual que possibilite fer arribar al visitant la seua història i el seu valor i tot el conjunt convertir-ho en un exponent del nostre atractiu turístic. De fet, en Fitur volem donar a conéixer este projecte com un al·licient més per a visitar Benicàssim i disfrutar tot l’any del seu entorn natural i cultural”.

La restauració de la Torre Sant Vicent s’ha sigut possible gràcies a la convocatòria d’inversió de l’1,5% cultural del Govern d’Espanya. El ministeri ha aportat un 75% i el consistori l’altre 25% del pressupost total d’adjudicació de l’obra ha sigut de 228.874 euros.