L’Ajuntament Onda rep un premi per impulsar la rehabilitació del centre històric

1378
alcalde onda ximo huguet concejala urbanisme marta piquer premi archival

L’Associació per a la recuperació dels centres històrics, Archival, en la XXVI edició dels seus premis, ha guardonat a l’Ajuntament d’Onda en reconeixement al compromís de l’actual equip de govern amb el patrimoni de la localitat.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat de la regidora d’Urbanisme del consistori, Marta Piquer, han rebut el ‘Premi Archival Comunitat Valenciana 2017’ en un acte celebrat al saló d’actes de la Beneficència de València. L’esdeveniment ha estat presidit per José Lluis Lliso, President-Fundador d’Archival, qui va felicitar a l’actual equip de govern per la seva aposta per la revaloració del centre històric.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, s’ha mostrat molt orgullós de rebre aquest premi que demostra “el gran treball que s’està fent des de l’Ajuntament per impulsar la rehabilitació i renovació dels habitatges del centre històric de la ciutat i els seus espais urbans. A més de beneficiar directament a la ciutadania, aconseguim complir amb un dels nostres objectius: ajudar a un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció”. En aquest sentit, Huguet ha destacat que “Onda va signar el passat any un conveni amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per gestionar les actuacions de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del centre històric, la qual cosa permetrà una inversió total a Onda de 3.411.932 milions d’euros”. D’aquesta forma, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d’Onda, en un compromís de l’Ajuntament per mantenir unes ajudes que permetin que la conservació del patrimoni, la millora de la qualitat de vida dels onders i, a més, la dinamització d’un sector que els anys passats ha estat fortament danyat per la crisi econòmica.

Finalment, cal destacar que, l’Ajuntament d’Onda, en la seva aposta per fomentar la rehabilitació d’habitatges, té a la disposició dels veïns del municipi una Oficina Municipal, situada a la tercera planta, en la qual s’informa de forma gratuïta de totes les ajudes que concedeix el consistori en aquesta matèria.

Compartir