L’Ajuntament inverteix prop de 600.000 euros per a donar suport a l’envelliment actiu a Castelló

862

L’alcaldessa explica la gestió municipal vinculada als majors en les visites als centres de jubilats per a felicitar les festes

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, ha invertit durant 2018 prop de 600.000 euros en activitats, programes i subvencions per a les associacions de la Tercera Edat a fi d’afavorir l’envelliment actiu. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco, en les visites que està realitzant als diferents centres de la ciutat juntament amb la regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, per a felicitar les festes i l’any nou a la població major de la ciutat.

D’aquesta manera, Marco ha subratllat que el consistori “ha de garantir el dret a un envelliment saludable i treballar per una ciutat més accessible i oberta per als majors” i ha remarcat el projecte de rehabilitació integral del centre municipal de la Casa de la Cultura del carrer Antonio Maura per a convertir-ho “en un lloc de promoció de l’envelliment actiu”, en el qual s’invertiran 3,6 milions d’euros dels fons europeus Edusi.

Per part seua, la regidora de Gent Gran ha explicat la “gran quantitat d’activitats que s’organitzen des de l’Oficina del Major per a afavorir la participació i integració d’aquest col•lectiu en tots els àmbits de la vida comunitària”. Ribera ha destacat esdeveniments com la celebració del Dia Internacional de la Gent gran, la setmana dedicada a ells i elles i el servei d’assessorament sobre assumptes generals o sobre temes jurídics.

Quant a les associacions de la Tercera Edat, a Castelló hi ha un total de 31 centres que “tenen el consistori a la seua disposició per a realitzar les seues activitats durant l’any” ha expressat Ribera. Així mateix, a part de l’oficina del Major, la ciutadania disposa del centre polifuncional municipal Urban i el centre per a majors Columbretes, en el qual estan les “aules per a la tercera edat, les quals tenen quasi 600 alumnes”, ha recordat l’edil.

Així, el consistori promou també activitats de voluntariat per a majors, tallers d’estimulació cognitiva, cursos de representació i expressió corporal i un grup de teatre, entre altres coses. Marco ha assenyalat també la implantació i desenvolupament del protocol d’actuació contra el maltractament als majors. “Del que es tracta és de retornar-los tot el que elles i ells han aportat a la ciutat, garantir la seua dignitat i benestar i defensar l’important paper que tenen en la societat”, ha transmés l’alcaldessa durant la seua visita.

Compartir