L’Ajuntament incorpora tres iniciatives en transparència al banc de bones pràctiques de la FEMP

1166

“L’Ajuntament de Castelló hem incorporat tres noves iniciatives al banc de bones pràctiques de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en la seua secció de la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana”, així ho ha anunciat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia.

En concret, tal com ha explicat l’edil Garcia, “hem incorporat la Butlleta Tributària que permet a la ciutadania d’una forma àgil saber quines van a ser les càrregues impositives que l’Ajuntament li va a aplicar, a banda d’accedir a informació del seu interés com bonificacions fiscals o com es gasten els recursos de l’Ajuntament”. La ferramenta ofereix al contribuent la possibilitat de conéixer totes aquestes dades i d’altres d’una forma personalitzada i confidencial.

Les altres dues bones pràctiques tenen relació directament amb el plenari de Castelló. Per un costat les vídeoactes, un document electrònic i multimèdia que recull en format digital i de vídeo les sessions plenàries de l’Ajuntament de Castelló amb certificació acreditativa de la seua autenticitat i integritat, i que per tant fa que no siga necessària la transcripció íntegra dels intervinents en la sessió. I per altra banda el seguiment dels acords del Ple amb la plataforma Trello que “permet no només saber quines qüestions s’estan aprovant, sinó també com es pensen desenvolupar i en quina situació es troben i com van avançant”, segons ha manifestat el regidor de Transparència.

Així doncs, el regidor Garcia ha mostrat la satisfacció de l’Ajuntament perquè “Castelló segueix sent un exemple per a la resta de ciutats en qüestions de transparència sobretot, i també en la participació de la gent amb el govern”.

Compartir