L’Ajuntament i la Generalitat presenten els actes del 9 d´octubre a Alacant

749

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla i el director territorial de Presidència de la Generalitat a Alacant, Esteban Vallejo, han presentat les activitats programades de manera conjunta entorn de la celebració del 9 d´octubre a Alacant. A través de les diferents propostes pensades per a tots els públics, el consistori i la Generalitat volen animar a tots els alacantins a celebrar i participar de la qual és la festa de tots.

Padilla ha convidat a tots els alacantins i turistes a gaudir de la festa de tots. “Una programació per a tots els públics que ha sigut possible gràcies a l’estreta col·laboració interinstitucional i la bona relació existent entre l’Ajuntament i la Generalitat, la qual cosa permet millorar la qualitat de les propostes, conjuminant recursos i esforços”.

La primera de les activitats tindrà lloc durant els dies 4 i 5 d’octubre en el Saló Blau de l’Ajuntament, on en un acte organitzat per Ajuntament d’Alacant, La Cívica- Escola Valenciana de l´Alacantí i la Universitat d´Alacant, es realitzarà la III Lectura conjunta de Tirant lo Blanc.

L’activitat durant la vesprada del 5 d’octubre a les 18 hores, es trasllada a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc un recital musical infantil a càrrec de Dani Miquel sota el títol “Dani Miquel i *els Ma.me.mi.mo.Músics. La Vida és una Festa”.

El dissabte 6 d’octubre, hi haurà entrada de Bandes a partir de les 12 hores, que eixirà des de la Casa de les Bruixes (sede presidència Generalitat Valenciana a Alacant)- Passeig de Canalejas, Esplanada, fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Aqueix mateix dia a la vesprada, la Plaça de l’Ajuntament, albergarà a les 18 hores, la representació infantil “La *terra dels Baubaus” de la companyia El ball de San Vito, mentre que en la Petxina de l’Esplanada tindrà lloc un concert a les 18 hores a càrrec de la Colla Sant Antoni i Colla La Taranina d’Agost.

La jornada prèvia al 9 d´octubre, la Plaça de l’Ajuntament, es converteix de nou en el centre de les activitats. A les 20 hores del dilluns 8, alacantins i visitants podran gaudir del Concert commemoratiu 9 d´octubre a càrrec de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant i del posterior Castillo de Focs Artificials en la Zona Volvo del Port d’Alacant a les 00 hores.

Finalment, el dimarts 9, a les 12 hores, tindrà lloc una concentració de grups de dansa, Nanos i Gegans i collas de dolçainers i tabaleters en plaça de l’Ajuntament.

Per primera vegada, el cartell oficial és el mateix en les tres províncies. Ha sigut dissenyat pel valencià Juanjo Oller, conegut com Milimbo. Simula un «tamgran», un puzle xinés les figures geomètriques del qual poden intercanviar-se. Hi ha un cartell per capital de província i totes elles formen un 9.

Vallejo s’ha mostrat “satisfet pel treball realitzat” i ha volgut posar en valor el 9 d´octubre com “la data en la qual parlar de tot allò que ens identifica i ens fa iguals com a valencians, independentment de la província”. Considera també fonamental unir forces entre institucions per a poder així duplicar els resultats obtinguts.

Compartir