L’ajuntament i la Generalitat es reuneixen per a tractar temes de immgració

1094

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migracions, Maite Ibáñez, s’ha reunit este matí amb el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, per a tractar els reptes immediats en matèria d’immigració i atenció a refugiats. Tots dos responsables han iniciat així les relacions per a ampliar el nombre d’espais comuns i la vinculació entre Generalitat i ciutat, declarada Ciutat Refugi el setembre de 2015. La trobada també ha servit per a comentar l’última hora en la situació de l’Open Arms i recordar la capacitat de gestió que ja va mostrar la ciutat en 2018 amb el desembarcament de l’ Aquarius.

La Regidoria i la Secretaria Autonòmica també han iniciat l’estudi de diferents línies d’actuació per a augmentar la seua relació econòmica de cara als corresponents pressupostos de 2020. Han posat en marxa l’encreuament d’interlocucions per a la seua participació en comissions al voltant de la migració i acolliments, de tal forma que el coneixement de l’activitat siga més efectiu. En este sentit i més enllà de l’ampliació en les relacions econòmiques, tots dos responsables han expressat la seua intenció de generar una taula d’interlocució tècnica directa per a agilitar encara més les solucions derivades dels seus servicis.

Maite Ibáñez i Alberto Ibáñez s’han compromés «a treballar coordinadament en la progressió de les persones acollides més enllà de la capital de la Comunitat Valenciana». «La capital és el principal foco d’accés de migrants. I el nostre objectiu és participar d’una connexió amb l’Agenda Valenciana Antidespoblament, i d’esta manera, trobar solucions conjuntes als reptes demogràfics, en matèria laboral i d’habitatge, que també es relacionen amb l’acolliment. Un horitzó que pretén trobar solucions d’èxit en esta mateixa legislatura i per a la qual la Generalitat ha demanat una interlocució i participació de la ciutat de cara a la comunicació més interessant amb la resta del territori valencià», ha manifestat la regidora.

A més, tots dos responsables s’han emplaçat per a una trobada monogràfica sobre Joventut, competència que comparteixen com a titulars de l’àrea en sengles administracions. No obstant això, ja han concretat la sintonia de les seues línies essencials de govern en la matèria.

Compartir