L’Ajuntament firma convenis amb Creu Roja, fundacio secretariado Gitano i APSA

1209
ajuntament alacant firma conveni creu roja fundacio secretariado gitano apsa

L’Agència Local de Desenvolupament de l’Ajuntament d’Alacant ha renovat els seus respectius convenis amb Creu Roja Espanyola, Fundació Secretariado Gitano i l’Associació Pro-Deficients Psíquics d’Alacant (APSA), tres entitats sense ànim de lucre a què ja ha prestat col·laboració en exercicis anteriors. Al llarg del matí d’este dilluns, Carlos Giménez ha visitat les seues instal·lacions i ha destacat la importància dels serveis que presten, valorant molt positivament la relació que des de fa més de 15 anys l’Agència Local manté amb totes elles.

Inserció sociolaboral dels col·lectius vulnerables
L’objectiu comú d’estos acords és contribuir a la millora de l’empleabilitat de persones pertanyents a col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social, a través de diversos projectes que inclouen activitats de formació, itineraris personalitzats d’inserció sociolaboral o serveis d’orientació i assessorament, entre altres accions. En concret, el conveni amb Creu Roja Espanyola regula la cooperació entre les dos entitats per al desenvolupament del projecte Ponts cap a l’ocupació: itineraris per la igualtat, destinat a formar i integrar dones allunyades del mercat laboral, des d’una perspectiva basada en la igualtat de gènere i la conciliació-

Així mateix, l’acord entre l’Agència Local i la Fundació Secretariado Gitano, les relacions de la qual es remunten a l’any 2000, té com a finalitat el suport al programa Accedir, del que fins ara s’han beneficiat més 4.000 persones a Alacant. Este pla contempla dos apartats: un d’ells dedicat a accions d’orientació, formació i inserció laboral i un altre de suport a l’emprenament.

Per la seua banda, la col·laboració amb APSA, la principal associació alacantina que treballa per les persones amb discapacitat intel·lectual, permetrà oferir una oportunitat de treball a un dels seus beneficiaris, que prestarà els seus serveis durant un any en les oficines de la pròpia Agència Local, davall la supervisió i seguiment dels tècnics de l’associació.

En els tres casos, l’Agència Local de Desenvolupament es compromet a cofinançar els mencionats projectes amb una aportació de 7.000 euros a cada u, a més de posar a disposició dels mateixos totes les seues instal·lacions i serveis. El període de vigència d’estos convenis, firmats pel regidor d’Ocupació i Desenvolupament Local, Carlos Giménez, serà d’un any, fins al 31 de desembre del 2018.