L’ajuntament d’Onda ha ficat en marxa varios cursos de informàtica per aprendre a relacionar-se amb l’entorn digital

2345

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Política Social que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, i en coordinació amb la Biblioteca Municipal, continua treballant a promoure la inclusió i l’autonomia de tots els veïns onders, siga quina siga la seva circumstància personal, a través de diferents cursos d’informàtica. En aquest sentit, Aguilellla ha assenyalat que “l’actual equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és conscient que la formació és imprescindible per a fomentar una societat accessible i per a facilitar la inclusió de les persones. Sota aquesta premissa, des del consistori impartim una sèrie de cursos per a millorar la relació dels usuaris amb Internet en diferents àmbits: per a saber moure’s i comunicar-se per la xarxa; per a aprendre a relacionar-se amb les administracions i cercar treball; un altre dirigit a persones amb diversitat funcional intel·lectual; i, finalment, al Centre de Dia s’imparteixen cursos a quatre grups: dos d’iniciació i dues de nivell mitjà”.

El curs ‘Introducció a Internet: com moure’s i comunicar-se per la xarxa’ està dirigit a majors de 18 anys que es troben en cerca d’ocupació i no tenen coneixements d’informàtica. En ell s’ensenyen tots aquells recursos bàsics per a utilitzar la xarxa, cercar informació, utilitzar el correu electrònic o comunicar-se. Actualment es realitza els dimarts i els dijous d’11.30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura.

El ‘Taller de relació amb les administracions i cerca de treball per Internet’ també està dirigit a majors de 18 anys aturats i que tinguen coneixements bàsics d’informàtica. Aquest té com a objectiu l’aprenentatge de tasques administratives bàsiques a través de la xarxa, així com la millora d’habilitats a l’hora de cercar una ocupació. Aquesta formació, que està dividida en dos grups, es realitza els dimarts i els dijous a la sala d’informàtica de la Casa de la Cultura.

Un altre dels tallers que ofereix l’Ajuntament està dirigit a persones amb diversitat funcional intel·lectual, autònomes, i amb interès per aprendre. Amb la finalitat de millorar la seva autonomia i desenvolupament personal, s’imparteixen uns continguts que s’adapten als seus coneixements i a les característiques individuals de les persones inscrites. Aquest taller, a més, afavoreix l’autoestima dels alumnes al mateix temps que aprenen nous coneixements en informàtica i milloren la relació interpersonal. Les classes s’imparteixen els dilluns de 19.00 a 20.30 hores.

D’altra banda, els cursos realitzats al Centre de Dia estan dirigits als usuaris majors que volen millorar la seva capacitat per a relacionar-se amb l’ordinador i Internet i, al seu torn, treballar altres aspectes que afavoreixen a la seva autonomia i la seva salut. De moment, són 28 els alumnes que assisteixen a aquestes classes.

Aguilella ha acabat dient que “aquests cursos estan inclosos en el projecte d’inclusió social que l’equip de govern està duent a terme des d’inici de la legislatura. A través d’aquesta formació, cerquem aportar les eines i els coneixements necessaris a algun dels col·lectius més vulnerables d’Onda, amb la finalitat de que puguen desenvolupar-se amb molta més autonomia a Internet i millorar així les seves competències per al seu desenvolupament personal i la seva inserció en el món laboral”.

Compartir