L’Ajuntament d’Onda convoca ajudes per a realitzar creacions artístiques que fomenten la llengua i l’igualtat

1052

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Cultura que gestiona el tinent d’alcalde Lluís Pastor, destinarà 15.000 euros per a subvencionar la realització de creacions artístiques locals. Pastor ha explicat que, “amb açò, volem afavorir la realització i difusió d’expressions artístiques destinades a aconseguir una projecció professional en l’àmbit de la cultura”, i ha afegit que “aquestes noves subvencions aniran dirigides a creacions en les modalitats de música, teatre, dansa, circ, literatura, arts visuals, audiovisuals, videojocs i multimèdia, i la cultura tradicional i popular, en qualsevol dels seus gèneres i formats”.

La quantia de la subvenció dependrà dels punts obtinguts a l’avaluació, en funció de l’interès artístic i cultural del projecte, així com l’aposta per la creació contemporània, el seu caràcter innovador, l’originalitat del plantejament i recerca de nous llenguatges, el potencial de foment de nous públics, la potenciació de les indústries creatives i la temàtica vinculada en la ciutat. A més, es tindrà en compte la viabilitat del projecte, tant econòmica com d’aportació d’altres recursos que es prevegen necessaris per a completar el finançament, així com les possibilitats d’explotació professional, especialment en els projectes creatius que tinguen assegurada la seua distribució o exhibició. Finalment es tindran en compte la solvència artística dels sol·licitants, el foment de l’ús del valencià i el foment de la igualtat de gènere.

“Igual que en un altre tipus de subvencions, des de l’Ajuntament d’Onda volem seguir fomentant la difusió de valors positius i igualitaris. A més, tornem a donar-li importància a l’ús del valencià i a la seua difusió a través de les diferents creacions artístiques”, ha finalitzat Pastor.

Podran optar a la subvenció persones físiques o entitats de la localitat, i hauran d’acreditar els seus objectius i la finalitat del seu projecte. Les sol·licituds, que s’obtindran a la pàgina web de l’Ajuntament d’Onda (www.onda.es), es podran presentar telemàticament accedint a la Seu Electrònica de l’Ajuntament (https://seu.onda.es).

Compartir