L’ajuntament d’Onda acava les reformes en l’edifici de l’ermita del Salvador d’Onda

1036

L’Ajuntament d’Onda ha finalitzat les actuacions que s’han dut a terme a l’ermita del Salvador. Les obres han consistit en la impermeabilització de la coberta, substituint part de l’estructura de fusta de la coberta de l’edifici principal; així com el reforç i rehabilitació de les esquerdes de l’ermita després del seu estudi i han deixat l’acabat estètic que ja existia. A més, s’ha creat una canaleta perimetral al costat del mur interior de l’ermita, la qual cosa afavorirà l’evaporació de la humitat del terreny que estava afectant a l’edifici.

És una actuació que es plantejava necessària, ja que existien desperfectes que a llarg termini podien haver causat problemes majors. Per a l’equip de govern és molt important conservar i potenciar el nostre patrimoni, que compta amb un gran valor històric i cultural i, en aquest cas, també sentimental per als veïns d’Onda. Es tracta d’un edifici emblemàtic per a la ciutadania ondera i, per això, la nostra aposta sempre serà, en la mesura del possible, mantenir-ho en el millor estat possible”, ha dit l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, després de la visita a l’ermita al costat de la regidora d’Urbanisme, Marta Piquer, i la regidora de l’ermita, Encarna Ribes.

Les obres de rehabilitació han comptat amb un pressupost de 48.722,63 euros. L’alcalde d’Onda ha acabat dient que “l’actuació a l’ermita té un doble objectiu, perquè d’una banda restaurem aquest immoble tan especial i d’altra banda enriquim el valor patrimonial de la ciutat per al gaudi d’onders i visitants. Volem recordar que Onda té un gran patrimoni tant cultural com a natural i és nostra obligació tenir-ho en unes condicions òptimes de conservació”.

Compartir