L’Ajuntament destaca el valor de l’educació per a frenar els casos de maltractaments en majors

754

La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, destaca en una jornada sobre abusos de la UDP que la Tealesistencia ha suposat una millora substancial en la detecció d’aquests temes a Castelló

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha destacat avui “la importància de visibilitzar els maltractaments cap a les persones majors incidint en l’educació i en campanyes de sensibilització social sobre un problema rellevant del que és necessari prendre consciència”.

Ribera ha realitzat aquestes declaracions en en la inauguració de la XL Jornada Prevenció Maltractaments i Abusos a Persones Majors que s’ha celebrat aquest matí en el saló d’actes de l’edifici Quatre Cantons, un acte organitzat per la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats d’Espanya (UDP), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, dirigit principalment a professionals, investigadors, estudiants, responsables de ONGs i administracions que treballen amb les persones majors i societat en general, així com a directius i directives de l’organització.

La regidora ha manifestat que l’Ajuntament de Castelló, a través dels serveis socials, disposa de mecanismes per a detectar casos de maltractament a les persones majors. Així, s’ha referit al servei de Teleasistencia recuperat per l’actual equip de govern amb l’alcaldessa, Amparo Marco.

Ribera ha subratllat que la Teleasistencia “ha suposat una millora substancial en l’atenció a les persones majors i els diferents protocols d’actuació i d’intervenció en coordinació amb els sectors de la Justícia i la Salut. I també el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), el Menjar a Casa i el Major a Casa ens ajuden a detectar aquests casos”.

En la citada jornada també han participat la cap de la Unitat de Violència de Gènere de Subdelegació del Govern a Castelló, Rosa Marco; la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal de la Generalitat Valenciana, Helena Ferrando; la diputada provincial de Benestar Social, Elena Vicente; i el coordinador del Programa de Maltractaments i Abusos a Persones Majors de la UDP, Javier Álvarez.

Les jornades ha comptat amb les ponències d’especialistes sobre temes com els serveis socials davant el maltractament de les persones majors, els centres lliures de subjeccions o les experiències i necessitats dels cuidadors de malalts d’Alzheimer, així com altres d’índole legal com és el procediment d’incapacitació, la tutela o curatela o el nomenament de tutor en la llei d’enjudiciament civil.

Compartir