L’ajuntament de València repartirà 90.000 gots reutilitzables entre les comissions falleres

3338

La Regidoria d’Ecologia Urbana repartirà de manera gratuïta 90.000 gots reutilitzables en les Falles 2020. S’atén així la petició que la Interagrupació de Falles va traslladar a l’alcalde Joan Ribó en la reunió que mantingueren divendres passat. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, destaca que “les Falles són capdavanteres en la reducció de l’ús de plàstic d’un sol ús”.

Es tracta d’una iniciativa que es posa en marxa amb l’objectiu de reduir els residus plàstics. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha subratllat que “volem que les nostres festes siguen exemple de sostenibilitat, des de l’Ajuntament tenim la màxima disposició i comptem per a esta tasca amb la col·laboració imprescindible de les falleres i els fallers”. De fet, va ser també un dels acords de la Mesa de Diàleg de les Falles.

Serà la Regidoria d’Ecologia Urbana l’encarregada de distribuir a les comissions els 90.000 gots reutilitzables de manera gratuïta perquè facen el repartiment en els seus casals i en el seu barri, a l’igual que ja ha fet en altres festes populars com les de Patraix i Sant Marcel·lí. Per a Campillo es tracta “d’un compromís del món de la festa” que s’ha demostrat amb la seua implicació en altres campanyes com ara La Reciclà per a promoure el reciclatge de vidre per part dels fallers i falleres. En este sentit, “Les Falles són un exemple de cara a la ciutadania del treball i la responsabilitat per una ciutat neta i sostenible”, ha indicat el vicealcalde.

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha valorat que, després de 2 anys de la posada en marxa d’experiències pilot amb resultats positius, les Falles “són capdavanteres en la reducció del plàstic d’un sol ús”. “Ara l’Ajuntament vol ajudar a les comissions falleres en eixe esforç per la sostenibilitat i la neteja atenent les seues pròpies demandes”, ha conclòs.

Compartir