L’ajuntament de València posa en valor l’aportació del poble gitano al progrés i la cultura de la ciutat

2092

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha visitat este matí el taller de confecció en el qual dones gitanes han cosit la bandera del Poble Gitano, dins de les activitats programades amb motiu del Dia Internacional de Poble Gitano, concretament l’activitat s’ha dut a terme a la plaça de l’Església de Natzaret.

Amb esta activitat, així com amb les quals s’estan duent a terme durant tota la setmana en centres educatius i mercats municipals per a difondre la campanya i informar sobre la celebració del dia del Poble Gitano, «posem en valor la contribució del Poble Gitano al progrés i la cultura a la nostra societat, en diversos camps, com el comerç, l’empresa, la medicina, l’advocacia, la universitat, l’educació, la mediació social, l’activisme, la política, la moda, la cultura, l’art i punts altres», ha explicat Lozano.

En esta edició, les activitats -que van començar ahir- s’han repartit en diferents zones de la ciutat de València; en concret, als barris de Orriols, Cabanyal-Canyamelar-Cap de França i Natzaret. El dissabte 6 d’abril tindrà lloc un festival de música, des de les 18.30 hores fins a les 24 hores, a la plaça del Mercat amb diferents grups musicals, i al barri del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França es realitzarà un passacarrers el divendres 5 d’abril, amb diferents parades en llocs emblemàtics del barri, que finalitzarà amb una trobada gastronòmica.

En Orriols, durant el proper divendres 5 d’abril, tindrà lloc l’esdeveniment ‘Diàlegs de percussió’, en el qual intervindran un grup de percussionistes d’ètnia gitana i un altre d’origen africà. El diumenge 7 d’abril es duran a terme diferents activitats culturals i un menjar amb degustació de plats típics del Poble Gitano.

BANDERA DEL POBLE GITANO

En Natzaret, hui, s’ha cosit la bandera del Poble Gitano, que estarà col·locada de forma visible a la plaça de l’Esglèsia fins el pròxim dia 8 d’abril, Dia del Poble Gitano, en el qual tindrà lloc un acte institucional a les 12.00 hores al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. A més, a les 17.30 hores hi haurà una cerimònia a Natzaret, a on es depositaran pètals de flors en el riu i ciris encesos simbolitzant l’eixida dels gitanos i gitanes de la regió del Panjab, a l’Índia, i el seu posterior èxode a través del món. Este acte també servirà per a homenatjar a totes les víctimes gitanes de l’holocaust nazi.

COL•LABORACIÓ INSTITUCIONAL AMB ENTITATS

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives i d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha volgut destacar la col•laboració amb la Direcció General de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat de la Generalitat Valenciana, així com amb multitud d’entitats socials a l’hora d’organitzar les diverses activitats amb motiu de la celebració a València del Dia del Poble Gitano. Així, Lozano ha agraït a la Conselleria haver triat enguany la ciutat de València per a desenvolupar totes les activitats, i a les entitats tota la seua implicació amb les celebracions.

Compartir