L’Ajuntament de València inverteix més de 2 milions d’euros en millorar les instal·lacions del tanatori municipal

1346

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cementeris, ha impulsat les obres d’un projecte global de reforma del Tanatori Municipal per valor de 2.099.885,12 euros, que es troba «molt avançat en el seu desenvolupament», segons ha informat Alejandro Ramón, regidor de Cementeris. «Això proporcionarà als ciutadans i ciutadanes unes instal•lacions més modernes, accessibles i còmodes, millorant el servici prestat», ha dit Ramón.

El projecte suposa una remodelació completa de les instal·lacions, on les principals actuacions es circumscriuen a la millora i remodelació dels espais de tot el centre, «enfocant els esforços en la millora del servici prestat als ciutadans i ciutadanes». Les principals actuacions s’han centrat en l’aparcament, transformació digital del centre, remodelació de pati central i zones comuns, així com en la transformació integral de les sales i millora d’accessibilitat al centre.

La modernització de les instal·lacions mitjançant una transformació digital del centre ja és una realitat dotant al centre d’un sistema audiovisual a cada sala, instal·lant pantalles d’alta qualitat, permetent a la família personalitzar la sala i el seu ús. D’altra banda, també s’ha renovat per complet el sistema de directoris per millorar l’orientació de les persones independentment de l’entrada utilitzada. Unit a això també ha estat renovat tot el sistema de seguretat de l’edifici. “Tot això permet que el Tanatori Municipal Ciutat de València siga un centre de referència a nivell de l’Estat espanyol”, ha dit Ramón.

El regidor Ramón ha detallat que «actualment ja es troben renovades integralment i en ús les 16 sales que conformen el Tanatori, en les quals s’ha millorat la il·luminació i se’ls ha dotat d’elements audiovisuals, d’un mobiliari modern i ergonòmic acord amb la qualitat del servici que volem oferir a la ciutadania».

Al pati central i zones comunes s’ha reubicat i reformat la recepció, «millorant el trànsit de persones i donant una sensació de major amplitud als ciutadans i ciutadanes». També s’ha procedit al pintat del centre i el polit de sòls. Amb l’objectiu de millorar el servici prestat s’ha creat la nova sala d’atenció a les famílies on podran comptar amb la intimitat necessària en estos casos.

La reforma integral de la zona administrativa de la primera planta, menys visible, ja està feta també. S’ah creat una nova sala de lliurament de cendres, on les famílies poden comptar amb la intimitat que necessiten. També ha estat renovat el sistema de climatització, amb la millora del sistema dotant-lo d’un millor funcionament i rendiment.

Tot això, juntament amb la reforma final de l’aparcament, on es va realitzar també un replantejament de la distribució de les places d’aparcament amb l’objectiu de millorar la seguretat dels ciutadans, i es van adaptar al sistema de protecció contra incendis i les mesures d’evacuació.

Actualment s’estan finalitzant un seguit d’actuacions amb l’objectiu de finalitzar la reforma integral del Tanatori Municipal. S’està completant la transformació digital del centre mitjançant la substitució de tot l’equipament informàtic i la millora de les comunicacions.

A manera de complement al nou entorn audiovisual es procedirà a la renovació de tota la senyalètica interior de l’edifici. «D’altra banda, també s’està escometent l’ambiciós projecte d’accessibilitat que permetrà que tot ciutadà o ciutadana puga accedir a les instal·lacions en un entorn sense barreres. En paral·lel també s’estan ultimant les actuacions a la façana de l’edifici per dotar-lo d’una millor imatge», ha conclós Alejandro Ramón.

Compartir