L’ajuntament de València comptarà amb una flota de vehicles eléctrics gracies a la col·laboració de Ford

1355

València comptarà amb una flota de vehicles Ford Transit elèctrics híbrids gràcies a la col·laboració en l’Ajuntament, l’empresa automobilística i la Generalitat. Es tracta d’una experiència pilot que situa a la nostra ciutat a l’avantguarda de la mobilitat sostenible. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat junt al president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de Ford Europa, Steve Armstrong, en la presentació d’esta iniciativa que està en línia amb la política del Govern de la Nau d’aconseguir una ciutat sostenible, respectuosa, amable i còmoda.

L’Ajuntament de València treballarà conjuntament en esta iniciativa amb l’empresa FORD, i aportarà la gestió dels seus servicis de mobilitat, l’Oficina de la Ciutat Intel·ligent i la coordinació des d’Alcaldia, ha manifestat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la seua reunió en el Palau de la Generalitat amb el President Ximo Puig, el president de Ford Europa, Steve Armstrong, el conseller d’Economia i Hisenda, Vicent Soler, i el president de Ford Espanya, Jesús Alonso. Ribó ha dit que “hui s’ha fet un pas més cap a eixa mobilitat del futur que ja estem creant entre tots”.

“Vull agrair a Steve Armstrong la seua aposta per València, i dir-li que l’Ajuntament està preparat i desitjós de treballar conjuntament amb FORD per a aconseguir una mobilitat més sostenible, més respectuosa, més amable i més còmoda per a tot el món», ha afirmat Joan Ribó. «Per a nosaltres és molt important en estos moments treballar conjuntament amb FORD per la innovació, amb totes les noves tecnologies en la conducció, i per la sostenibilitat».

Ribó ha destacat la implicació en eixe nou model de mobilitat d’una empresa «que està vinculada al nostre territori, la nostra història i el nostre model productiu, però que ara dona un pas més que nosaltres volem celebrar», i ha valorat molt positivament “la seua col·laboració amb l’Ajuntament de València en l’aposta per la substitució dels combustibles fòssils pels procedents d’energies renovables».

Ha recordat l’alcalde que “en estos moments la mobilitat en les ciutats està sotmesa a uns canvis profunds; els majors canvis en tot el sistema de mobilitat des de fa més d’un segle», i ha enumerat algunes iniciatives del Govern de la Nau per a promoure «la millora de la sostenibilitat i de l’aire que respirem amb iniciatives com la bonificació d’un 70% dels impostos a vehicles híbrids i elèctrics», i altres polítiques «per a millor compartir l’espai públic entre tots i apostar el transport públic i el transport no contaminant».

En eixe sentit, ha destacat assoliments com l’augment en l’ús de la bicicleta amb l’entrada en servei de l’Anell Ciclista i altres trams de carril-bici, i l’augment en un 11% del nombre d’usuaris de l’EMT en els dos últims anys. «Ara és important racionalitzar l’ús del cotxe privat, introduir novetats perquè puga tenir un ús cada vegada més racional».

També s’ha referit a la necessitat d’abordar la mobilitat des d’una perspectiva metropolitana que va portar a “la creació de l’Ens Metropolità de Transport per a un àrea que compta amb 1’6 milions d’habitants, amb una afecció directa en la mobilitat de la ciutat». Ribó ha reivindicat la necessitat d’inversions per a millorar la mobilitat en l’Àrea Metropolitana per part del govern Central. “Volem invertir i millorar, però per a fer-ho necessitem que ens ajuden des del govern de l’Estat».

Anteriorment han pres la paraula el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui a més de recordar el pes de Ford en l’economia valenciana i en la creació d’ocupació, així com la seua aposta per la fàbrica d’Almussafes, ha agraït a l’Ajuntament de València la seua implicació en este projecte de desenvolupament del vehicle elèctric

Per la seua banda, Steve Armstrong ha destacat el fort compromís de l’empresa Ford per desenvolupar vehicles elèctrics. «En Ford estem compromesos a cercar solucions per als desafiaments de la mobilitat urbana, el transport de persones i el repartiment i lliurament de béns i servicis, mitjançant la innovació i la tecnologia»

El focus de proves de València se centrarà en l’ús de flotes del model Transit Costum híbrides ‘enchufables’ que utilitzen únicament motor elèctric de zero emissions, amb una autonomia de més de 50 quilòmetres»

Compartir