L’ajuntament de València celebra el sorteig de 365 de les 500 llotges per a la Batalla de Flors

1434

Per segon any consecutiu la compra en línia de 365 de les 500 llotges disponibles per a la Batalla de Flors de la Gran Fira de València s’ha realitzat per sorteig a l’Ajuntament. Les llotges per a veure i participar en esta festivitat, que se celebra diumenge que ve, dia 28, han sigut sortejats este matí entre les 10.855 persones interessades a assistir, 3.766 inscripcions més que l’any passat. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presidit l’acte, una vegada tancat ahir dilluns el termini de sol·licituds i ha destacat que «es tracta d’una iniciativa dirigida a garantir la igualtat d’oportunitats entre totes les persones que vulguen gaudir d’esta celebració centenària».

Les més de 10.000 persones interessades a optar a una d’estes llotges van formalitzar la seua sol·licitud en línia des de les 12.00 hores del divendres 19 de juliol fins a les 14.00 hores d’ahir dilluns, dia 22. I quasi 24 hores després, hui dimarts, s’ha celebrat el sorteig a la Sala de Premsa de l’Ajuntament, davant el notari Juan Francisco Herrera García-Canturri, emés en directe per streaming.

El sorteig s’ha realitzat mitjançant un programa informàtic que ha emés sis números a l’atzar amb una separació mínima de 73 números entre ells. Els cinc primers números seleccionats han determinat cinc blocs de 73 persones inscrites (la del número extret i les 72 següents) que podran comprar una llotja. El sisé número seleccionat, juntament amb els 72 següents, conformen una llista de reserva de 73 persones inscrites, per si hi ha participants seleccionats que finalment no poden comprar la seua llotja.

D’altra banda, la venda de les llotges de la tradicional Batalla de Flors s’ha efectuat enguany combinant novament la venda d’entrades presencial amb la d’internet. Les persones interessades van emplenar un formulari en la web www.batalladeflors.es, indicant el seu nom, cognoms, document d’identificació, telèfon i correu electrònic. Després de realitzat el sorteig, el resultat es publicarà en la mateixa web, i les persones agraciades rebran en el seu correu electrònic una notificació amb un codi per a accedir a la web de compra.

Estes 365 persones podran comprar la seua llotja a partir de hui a les 18.00 hores i fins a les 18.00 hores del dijous 25 de juliol. Si algú desistix del seu dret, s’avisarà telefònicament per ordre a les persones de la llista de reserva perquè puguen efectuar la compra fins a les 10.00 hores del dissabte 27 de juliol.

La web habilitada a este efecte ha rebut visites des de 48 països del món, enfront dels 26 de l’any anterior, i de 107 municipis d’Espanya. Quant a les connexions, la majoria d’elles (83%) s’han realitzat des de dispositius mòbils i, la resta, des d’ordinadors (12%) i des de tablets (2%). D’altra banda, la majoria de les persones inscrites on line han sigut dones (un 71,3% del total). Quant a l’edat, el nombre més gran de visites a la web han sigut de persones entre 35 i 44 anys, seguides per les de 25 a 34 anys i les de 45 a 54 anys. En total, les visites registrades en la web han ascendit a 56.672, 16.612 persones més que l’any passat.

Així mateix, des de fa dos anys el nombre de llotges disponibles per a presenciar la Batalla de Flors s’ha incrementat fins a les 500, per a facilitar que més gent puga viure directament esta tradicional festa valenciana. Una altra de les novetats més recents és que cada llotja, des de l’any passat, és de huit persones (abans eren de sis persones), per la qual cosa la capacitat total va passar de 3.000 a 4.000 persones en estes instal•lacions.

Compartir