L’ajuntament de València aposta per ‘continuar treballant per la igualtat’ per a previndre la violència masclista

3308

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere, Lucía Beamud, i altres membres de la corporació municipal, així com de regidors de tots els grups polítics a excepció de VOX -actitud que ha reprovat l’alcalde- ha participat hui en l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les Dones. En este acte en què s’ha llegit el Ban d’Alcaldia, en què Joan Ribó reafirma el compromís de l’Ajuntament en pro de la igualtat «com a forma de prevenció de la violència de gènere i masclista» i recorda que el missatge del feminisme «ha arribat a la societat per a quedar-se», s’han lliurat reconeixements a persones per «el seu treball en l’atenció, prevenció i sensibilització en la violència de gènere».

S’han lliurat els reconeixements a quatre dones de la ciutat «pel seu treball en l’atenció, prevenció i sensibilització contra la violència de gènere». En l’àmbit sanitari, els diplomes han sigut per a Manuela Alcaraz Quevedo, antiga directora del Departament de Sanitat de València; Rosa González Candela, metgessa de família en un centre de salut; i Ángela Escribano Martínez, creadora de la Escola de Pensament Feminista Amelia de Valcárcer, i precursora del moviment 7N. En l’àmbit de la protecció, el diploma l’ha rebut Càndida Barroso Chulia, policia local de València, ja jubilada, que també va ser Secretària de la Dona de CCOO.

Joan Ribó, alcalde de València, ha agraït el treball realitzat per les guardonades i «pels professionals, moviment feminista, les associacions, les entitats i les administracions per a aconseguir que no hi haja cap dona assassinada més». Ribó ha reiterat «la ferma voluntat i compromís del govern municipal de continuar treballant per a erradicar la violència masclista».

LLUITAR CONTRA ELS MICROMASCLISMES

Ribó ha recordat que «lamentablement la realitat quotidiana ens mostra que encara hi ha gent jove que creu que en una relació entre una xica i un xic, ella ha de complaure-li a ell incondicionalment» i per això ha apostat per una educació inclusiva, igualitària i transformadora. L’alcalde ha afegit que «parlem de ‘violència masclista’ com una manera de visibilitzar totes les violències que pateixen les dones, en tots els àmbits socials, pel fet mateix de ser dona i exercida pels homes, independentment de si es produeix dins o fora de l’àmbit familiar».

L’alcalde de la ciutat ha ressaltat que l’Ajuntament de València ha impulsat enguany els ’Punts violeta’, un recurs «necessari per a sensibilitzar a la població sobre les agressions sexuals i per a atendre les víctimes». Igualment s’ha referit a les noves formes en què s’exerceix la violència contra les dones a través d’internet i les xarxes socials.

Posteriorment ha dit Ribó que «mentre les actituds masclistes continuen construint la identitat masculina, les coses seguiran com fins ara. Per això és tan important lluitar contra estos micromasclismes quotidians que es reprodueixen en la nostra societat, que es troben al nostre voltant i la major part de les vegades no veiem, i que componen la base de la desigualtat entre dones i homes». Per a això, el Govern del Rialto «continuarà treballant en la prevenció i atenció d’estes situacions de manera transversal amb tots els departaments municipals i molt especialment amb el grup GAMMA de la Policia Local per a la protecció de les dones».

Ha realitzat una crida a la ciutadania «perquè no tolere actituds masclistes, denuncie qualsevol indici de violència contra les dones i done suport, participe i s’implique en la prevenció, especialment entre la població més jove de la nostra ciutat». Anteriorment, la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere, Lucía Beamud, ha destacat que amb l’acte «volem mostrar el rebuig de tota la ciutat, de tota la ciutadania, a la violència contra les dones».

En l’inici de l’acte s’han llegit els noms de les 52 dones que han sigut assassinades a Espanya durant 2019 com a “forma de visibilització de la seua identitat”. “Són només aquelles morts registrades, però n’hi ha més”, ha dit l’alcalde.

Compartir