L’ajuntament de Morella es coordina amb les obres de la N-232 per el pas de la Rogativa per la Torreta

1113

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, Rafa Pallarés, regidor de Desenvolupament Rural, i els tècnics de les obres de la carretera N-232, han visitat avui la Torreta per a veure com afecte el projecte al transcurs de la Rogativa del mes d’agost. Així, les zones d’aparcament i de dinar veuran xicotetes variacions de l’itinerari habitual i s’adaptaran al desenvolupament de l’actuació en aquesta zona. L’objectiu d’aquesta reunió és que la Rogativa no afecte a les obres i que aquesta es puga desenvolupar amb normalitat i a la inversa.

La Rogativa de Morella és una romeria, la qual es realitza habitualment el primer cap de setmana de maig quan les morellanes i morellans visiten a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana, al santuari. La rogativa es desenvolupa durant dos dies de manera que el primer es va des de Morella a Vallivana i el següent es torna a la ciutat. D’aquesta manera, la Torreta és la zona on es realitza la parada per a dinar ambdós dies, la qual es veu afectada per les obres de l’N-232. Enguany, al ser any de Sexenni, la Rogativa es realitza dues voltes, a l’agost i a l’octubre, de manera que s’ha de coordinar el dispositiu de forma diferent a causa de l’actuació. Així, aquesta Rogativa del mes d’agost veu un increment de gent i vehicles, sobretot, a la Torreta.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la nova carretera és molt important per a millorar les comunicacions de la nostra ciutat. Així, estem treballant perquè les obres i la Rogativa puguen conviure en harmonia i no es molesten l’una a l’altra”. Així, ha comentat que “hi ha una col·laboració màxima entre l’ajuntament i els responsables de les obres perquè tot es desenvolupe amb normalitat”. Rhamsés també ha remarcat que “ens alegrem de veure sobre el terreny el bon ritme dels treballs, que ara estan centrats en la zona de la Torreta fins a l’inici del port per la cara nord”.

La zona d’aparcament de la Rogativa estarà ubicada en l’esplanada al costat de la Torreta. Aquesta té unes dimensions considerables per albergar tots els vehicles que s’hi desplaçaran. D’aquesta manera, al pinar de l’altra banda de l’edifici, s’habilitarà per al dinar dels romers. Així, la Rogativa transcorrerà en una sola banda de la carretera, ja que l’altra és zona de treball de les obres. Tanmateix, en les properes setmanes tindrà lloc una reunió amb l’administrador de Vallivana per a informar més detalladament sobre aquest tema”.

Cal recordar que la nova N-232 és una actuació molt important per a la zona de l’interior nord de la província de Castelló. D’aquesta manera, la carretera millorarà la comunicació entre l’interior i la costa de manera que seran més accessibles els serveis per als municipis d’aquesta zona.

Compartir