L’ajuntament de Gandia convoca als veïns per a participar en l’Estratègia ambiental municipal i en el Pla de miradors

1053

El regidor delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar que des de hui la població de Gandia té a la seua disposició per a consulta i suggeriments els esborranys dels documents referents a l’Estratègia ambiental i territorial municipal i al Pla de miradors.

Juntament amb el Pla d’Arqueologia i Patrimoni, aquests dos nous projectes també van ser presentats en l’última comissió d’Urbanisme municipal. “Des de hui queden oberts a l’exposició pública perquè les persones, els col·lectius i l’oposició puga consultar-los i puga fer millores i aportacions en un procés que entenem que hauria de durar almenys sis mesos i que hauria d’anar acompanyat de converses i tallers de participació amb la ciutadania. Això ho deixem en mans del pròxim govern que isca triat”, ha comentat Ródenas.
Tots dos plans han sigut redactats per empreses locals.

Pel que fa al Pla de miradors és un document en el qual es projecta a mitjà termini la construcció de 18 miradors en diferents àrees del terme municipal, de fet el divideix en tres espais: el marítim, el rural i l’urbà. Els miradors aniran situats al final d’una sèrie de recorreguts fàcils, familiars i de gran bellesa i importància paisatgística. Fins hui, ja s’han obert alguns miradors, que encaixen perfectament en aquest Pla, com el del Castell de Bairén o el del Parpalló, entre altres.

L’edil ha posat l’accent que “aquest document hauria de servir també, governe qui governe, per a anar obrint progressivament miradors al voltant del terme, que són una demanda també de la societat, un element del qual pot gaudir les famílies i totes les persones sense importar l’edat i un complement que reforça molt l’oferta turística del nostre municipi basada en la naturalesa i en la ruralitat”.

L’altre document que queda hui a l’abast de la ciutadania és el relatiu a l’Estratègia ambiental i territorial que es durà a terme en el municipi de Gandia. ”És un document més gran i més complex. És un labor de quasi un any, en la qual s’han aprofitat els treballs d’altres professionals que ja havien treballat per al departament i el que s’ha fet és unir tots els plans directors, informes i propostes que durant els últims anys s’han redactat per a formar aquesta estratègia a mitjà termini, per a fer una primera diagnosi, buscar les oportunitats, indicant els punts forts i les nostres febleses”, ha assenyalat el regidor.

El document repassa tots els espais públics naturals del terme de Gandia, els diagnostica, analitza element per element i estableix una planificació a mitjà termini amb propostes concretes d’intervenció: Parpalló-Borrell, Morabit, serra Falconera, riu Serpis, marjal de la Safor, platja de l’Auir, ullals de la Perla i de L’Estany, castell de Bairén i ermita de Sant Antoni.
“Estem parlant d’un document molt important que hauria de ser la segona pota d’un futur Pla General d’Ordenació Urbana, ja que l’urbà ha d’anar acompanyat també de l’ordenació de tot el rural i forestal. Per això el procés de participació ciutadana és encara més important en aquest sentit, perquè a l’ésser un document molt ampli ha d’estar exposat al públic un bon temps perquè vaja millorant-se ”, ha dit el regidor.

Es podrà accedir a aquests dos documents tècnics des de l’enllaç de Gestió Responsable del Territori (Medi Natural) de la pàgina web municipal:
http://www.gandia.es/aytg/web_php/index.php?contenido=subapartados_woden&id_boto=140

També es poden fer arribar les propostes a través de l’adreça de correu electrònic medinatural@gandia.org
Finalment, Ródenas ha animat a la participació ciutadana en aquest procés consultiu “perquè en el termini de sis mesos puguem tindre els documents definitius i es puga començar la seua tramitació”.

Compartir