L’ajuntament de Gandia aprova la resolució per a finalitzar les obres d’urbanització de Marenys de Rafalcaid

1075

El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, acompanyat pel regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut en roda de premsa per anunciar la resolució del procés de participació pública per a finalitzar les obres d’urbanització de Marenys de Rafalcaid.

Després d’anys de desacords, s’ha posat solució a una de les assignatures pendents que per diferents raons havia quedat paralitzada. I no és altra que l’aprovació per consens popular de la finalització de les obres d’urbanització en aquest districte. Una proposta que va dirigida a traure els pals de l’enllumenat i les línies telefòniques així com adequar zones i millorar alguns carrers. I és que sense aquestes obres no es poden dur a terme transmissions de les parcel·les ni realitzar construccions noves al no haver seguretat jurídica.

Vicent Mascarell ha volgut recalcar els tres objectius d’aquest procés: acabar les obres, fer-ho en el menor temps possible i sempre sota el consens dels ciutadans. Una participació que ha comptat amb el vot d’un centenar de veïns, 72 dels quals es van mostrar favorables a la resolució del conflicte. La repercussió final per als propietaris no serà en cap cas superior als 4,17 euros per metre quadrat gràcies al compromís del consistori en cobrir gran part d’unes despeses que ascendeixen al mig milió d’euros. “Ho hem aconseguit amb més d’un any de treball. No és un procés senzill”, ha afirmat Mascarell alhora que ha recordat que ara s’inicia la tramitació que ajornarà el inici de les obres fins a un any.

Tanmateix, Xavier Ródenas ha volgut ressaltar la transversalitat d’aquest govern, on diferents àrees han treballat conjuntament. “Aquesta situació ha significat un drama per a molta gent. S’ha fet un procés de participació pioner que ha comptat amb molt de suport”, ha afegit Ródenas. Una projecte de participació que obri un ventall de possibilitats per a solucionar altres problemes de la ciutat en altres urbanitzacions.

Tots dos han mostrat la satisfacció per aquesta iniciativa i han recordat que aquest acord queda supeditat a la comissió d’urbanisme, l’aprovació en plenari i el procés de licitació.

Compartir