L’ajuntament de Castelló s’adhereix a l’Aliança per la Cohesió contra la retallada de fons europeus

1067

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat hui la seua adhesió a l’Aliança per la Cohesió, un document que reivindica la importància de reforçar el paper de les ciutats en la pròxima política de cohesió de la Unió Europea. Marco s’ha reunit avui amb Petr Osvald, president de la Comissió de Cohesió Territorial del Comitè de les Regions amb el qual ha abordat el paper que han de jugar els ajuntaments en els nous reptes de la UE.

Marco se suma així a una aliança que aposta per mantenir els fons de cohesió i no rebaixar-los un 7%. Des de determinats sectors es planteja aqueixa rebaixa per a augmentar les partides destinades a fer front al fenomen de les migracions i a la seguretat i defensa després dels atemptats registrat en diverses capitals europees. No obstant açò, des de l’Aliança per la Cohesió es defensa que aqueixes dues qüestions es poden abordar sens dubte des dels ajuntaments, que són l’administració més pròxima a la ciutadania.
“La voluntat del Govern municipal de Castelló és estar present d’una forma activa en el disseny de la nova política de cohesió comunitària, perquè està en joc el nostre futur. Europa ha d’entendre que les ciutats tenim problemes i dificultats que han de tenir resposta comuna”, ha indicat Marco. “Els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania i tenen un paper important en el seu benestar”.

Marco ha anunciat el seu propòsit de traslladar les reivindicacions de l’Aliança de Cohesió al ple de l’Ajuntament, a través d’una declaració institucional, perquè la institució municipal es sume a la iniciativa, que des d’octubre de 2017 ha recaptat més de 4.000 signatures d’entitats i personalitats públiques del continent. Els signants coincideixen a assenyalar que la política de cohesió de la UE ha de mantenir-se, en considerar que, si es redueix, existeix el risc d’aprofundir les fractures socials i soscavar el futur de la Unió Europea. L’Aliança reclama que el pressupost de la UE després de 2020 seguisca dedicant almenys una tercera part a la política de cohesió.

L’alcaldessa de Castelló ha coincidit a Brussel·les amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assistit al ple del Comitè de les Regions. Marco i Puig han mantingut una breu trobada amb el president del Comitè, Karl-Heinz Lambertz, i amb altres membres de l’organisme. També ha estat present el delegat del Consell en la UE, Joan Calabuig.

Compartir