L’Ajuntament de Castelló rep una distinció per la qualitat del servei municipal de mediació

705

L’Ajuntament de Castelló, a través del departament de Convivència Social i Interculturalitat, dependent de la Regidoria de Benestar Social, ha obtingut l’Esment Especial “Entitat Mediadora”, atorgada per unanimitat pel Fòrum Internacional de Mediadors Professionals (FIMEP). Aquest distintiu té caràcter internacional i ha sigut concedit després que el Servei de Mediació del consistori aconseguira una avaluació positiva pel seu impacte en la consolidació de la “cultura de l’acord”.

El regidor de Benestar Social, José Luis López Ibáñez, ha manifestat la seua satisfacció per aquest reconeixement a la qualitat del Servei Municipal de Mediació. A més, ha destacat la importància d’aconseguir acords a l’hora de resoldre conflictes de caràcter cultural o social, per la qual cosa “és essencial un servei professional que ajude a resoldre aquests problemes des de fora i amb una mirada objectiva de la situació”, ha subratllat.

El Fòrum Internacional de Mediadors Professionals (FIMEP) és una associació internacional sense ànim de lucre que serveix als interessos dels mediadors professionals de qualsevol àmbit disciplinari i territorial. La seua fundació es basa en desenvolupar i intercanviar coneixements, informació i habilitats dins i entre tots els sectors de la mediació en qualsevol país o estat, potenciant i avalant l’anomenada ‘cultura de l’acord’. Constituït al juliol de 2014, és acollida en la seua seu per la Universitat Loyola Andalusia.

Aquest fòrum ha sigut reconegut en Nacions Unides com a entitat d’Impacte Acadèmic. És una iniciativa a nivell mundial que acosta les institucions d’educació superior a les Nacions Unides amb la finalitat de recolzar activament deu principis universalment acceptats en matèria de drets humans, alfabetització, sostenibilitat i resolució de conflictes.

Compartir