L’Ajuntament de Castelló realitza un seguiment del compliment de la sentència de les tasques

1314

La Policia Local velarà pel compliment de la resolució i el consistori estudiarà una proposta per a reduir el soroll presentada pels hostalers

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha abordat hui amb els propietaris de les tasques l’execució de la sentència que prohibeix beure en e exterior dels seus carrers excepte en vetlladors i terrasses. El regidor ha informat de la posada en marxa d’una campanya de conscienciació en la zona i ha demanat implicació als hostalers per a complir la resolució judicial.

La sentència arranca d’un conflicte judicial que va iniciar el seu camí fa més de 10 anys. Ara ha anul•lat l’article de l’ordenança municipal que regulava la ingesta als carrers de les tasques esgrimint la vigència de la Zona Acústicament Saturada, amb el que queda prohibit consumir en l’exterior excepte en vetlladors i terrasses. El regidor de Transició Ecològica ha reiterat que, segons els serveis jurídics municipals, fins que no es constate una reducció considerada del soroll i es donen garanties jurídiques no es podrà impulsar la declaració de zona gastronòmica, una mesura que recull la Llei Autonòmica de Salut Pública.

Navarro també ha assenyalat que per a complir aquest objectiu fa falta l’esforç d’hostalers i clients i els ha instat a restringir el consum en vetlladors i terrasses tal com exigeix la sentència. Els ha anunciat l’impuls d’una campanya informativa i ha assenyalat que la vigilància policial vetlarà per l’execució de la sentència.

Així mateix, l’Ajuntament ha donat autorització a 38 vetlladors en les tasques.

El regidor de Transició Ecològica s’ha compromés, d’altra banda, a estudiar una proposta per a reduir els decibel presentada les pròpies tasques, que consistiria en espècie de làmines i que reemplaçaria els actuals tendals.

Compartir