L’ajuntament de Castelló participa en la IV Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere a Equador

894

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, està participant en la IV Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere que es celebra del 15 al 18 de maig a la ciutat equatoriana de Cuenca. L’edil es troba compartint experiències amb més de 500 autoritats públiques de 23 països llatinoamericans i espanyols amb l’objectiu d’avançar en la generació de condicions per garantir a les dones la plena participació en la política, l’apoderament econòmic i una vida lliure de violència, condicions sine qua non per aconseguir la democràcia paritària.

Sota el títol que emmarca les jornades de treball, ‘Els drets de les dones i la igualtat de gènere en la democràcia i el desenvolupament local: Desafiaments cap a l’Agenda 2030’, l’objectiu central de l’encontre internacional és pensar la democràcia i el desenvolupament de les ciutats des de la perspectiva de la igualtat de gènere i treballar des dels governs locals per a la consecució dels objectius quan a igualtat de gènere que es proposa l’agenda 2030 a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquesta línia, la vicealcaldessa ha defensat que “en tots els àmbits que calga prendre iniciatives polítiques estiguen també les dones participant, i per això des de l’Ajuntament de Castelló estem treballant l’urbanisme amb perspectiva de gènere i, de fet, hem elaborat el Pla General d’Ordenació Urbana aplicant una perspectiva de gènere”. A més, ha afegit que “és important que hi haja regidories d’igualtat, però no pot ser que tot el pes d’un ajuntament en matèria d’igualtat siga responsabilitat d’aquesta regidoria, és una cosa que ha de ser transversal”.

Brancal ha destacat que Castelló compte amb una alcaldessa, una vicealcaldessa i una portaveu de govern sent totes dones, però ha reivindicat que “encara queda molt per canviar en la cultura de la cura, i si la conciliació de la vida familiar i laboral fos real possiblement hi hauria més dones que estigueren dedicant-se a la política

Compartir