L’Ajuntament de Castelló consolida el servei d’infermera escolar en els col·legis de la ciutat

825

El servei d’infermera escolar continuarà en els quatre centres educatius de la ciutat que ho van implantar l’any passat per primera vegada. Així ho ha aprovat l’Ajuntament de Castelló en el nou conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermers que ha rebut el vistiplau de la Junta de Govern i que permetrà proporcionar de nou assistència en matèria de salut a l’alumnat i al personal del centre docent.
L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca la voluntat del Govern municipal per consolidar “un servei d’atenció a la ciutadania que és essencial per a millorar la qualitat de vida col·lectiva”. A la seua manera de veure, el nou conveni aprovat per l’Ajuntament “deixa clar que el servei d’infermera escolar és una aposta ferma del Govern municipal per la salut i el benestar de l’alumnat de Castelló i el professorat”.
La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha destacat que “l’elecció dels col·legis s’ha realitzat atenent les prioritats d’assistència sanitària indicats pel Col·legi d’Infermeria en el seu estudi sobre la situació dels centres escolars de Castelló”. D’aquesta manera, el programa d’enguany es desenvoluparà també enguany en el CEIP Sant Agustín, CEIP Illes Columbretes, CEIP Carles Selma i CEIP Guitarrista Tárrega.
A més, ha explicat que el conveni “contempla un programa d’activitats, amb uns objectius assistencials, docents, administratius i d’investigació, dotat d’una inversió de 38.000 euros”. El servei d’infermera escolar es desenvolupa en horari lectiu per infermers/as amb màster en infermeria escolar o titulació especialista en infermeria comunitària i/o pediàtrica.
Entre els objectius assistencials d’aquest programa també està actuar en emergències o incidències, derivar a l’alumnat al centre sanitari quan es considere necessari amb previ avís als pares/tutors, administrar tractaments i medicacions als escolars sota prescripció mèdica, especialment els que patisquen malalties cròniques. Altres funcions són assessorar en la consulta de malalties cròniques a pares, alumnes i personal del centre escolar i col·laborar en l’elaboració de menús dels escolars amb patologies cròniques i problemes relacionats amb l’alimentació.

Compartir