L’ajuntament de Benicàssim demanarà a Conselleria que faça accesible l’alberg Argentina

1099

La regidora de Benestar social, Vanessa Batalla, ha anunciat que en el pròxim ple ordinari de juny presentarà una moció per a demanar-li a la conselleria d’igualtat i polítiques inclusives, que realitze les obres necessàries per a convertir l’alberg Argentina, en una dotació millor preparada per a acollir persones amb discapacitat. “Fa unes setmanes, els usuaris de diverses associacions de discapacitats van estar allí realitzant activitats i ens van traslladar la seua preocupació perquè el centre no està prou preparat per a acollir persones amb discapacitat motora. El pis superior del centre només té accés a través d’escales i, per tant, no pot ser utilitzat amb normalitat amb persones amb una discapacitat motora”, hi ha assenyalat Batalla.

L’alberg Argentina té una capacitat total de 144 places, però només 24 d’elles estan preparades per a ser utilitzades per persones amb discapacitat que es troben en la planta baixa. Però tota la resta té molt difícil accessibilitat. Per este motiu, com explica la regidora, quan els grups que volen acudir allí són més nombrosos, han de buscar altres alternatives d’allotjament perquè no oferixen les condicions precises.

Vanessa Batalla ha apuntat que “considerem que unes instal·lacions com les de l’alberg Argentina, amb l’alta rotació que compten, haurien d’estar millor preparades per a acollir persones amb mobilitat reduïda i possibilitar que totes les persones es beneficiaren de poder quedar-se allí sense problemes d’adaptació. Realitzar els treballs necessaris per a fer-les accessibles seria una mostra de voluntat d’universalitat d’ús de l’alberg i crec que ens beneficiaria a tots”.

A més, la regidora d’igualtat i benestar social ha recordat que “Benicàssim porta ja molt de temps avançant en matèria d’accessibilitat i acomodant a poc a poc tots els servicis a les persones que tenen mobilitat reduïda. De fet, una de les línies estratègiques de turisme és, precisament, potenciar l’arribada de visitants que troben en el nostre municipi, servicis integradors i no discriminatoris per discapacitat”. L’alberg Argentina es troba situat junt amb el mar en l’avinguda Ferrandis Salvador a escassos metres de l’Escola de Vela.

Foto: FEDAVACE

Compartir