L’ajuntament d’Alacant vol organitzar una reunió per combatre les plagues de mosquits als municipis

2243

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant, Manuel Villar, impulsarà la celebració d’una reunió tècnica de coordinació amb els municipis veïns per a millorar el control dels mosquits, de manera que s’aconseguisca pal·liar el que ara no es pot fer fora dels límits municipals. Villar ha anunciat a més que aquesta vesprada s’iniciarà la fumigació amb l’helicòpter en els saladars de *Aguamarga, una vegada obtinguts els permisos, amb la finalitat de cobrir una major extensió de l’aiguamoll davant les inundacions de les passades pluges torrencials.

Villar ha assenyalat que “enguany hem tingut una atenció especial a combatre les plagues de mosquits, amb fumigacions constants en les zones humides d’Alacant, encara que després de les pluges torrencials l’extensió inundada del territori fa necessari adoptar mesures especials i coordinar accions amb els municipis veïns, per aquest motiu impulsarem la creació d’una comissió tècnica per a coordinar les accions de control dels mosquits de forma supramunicipal”.

El regidor de Medi Ambient ha explicat des d’abril, amb l’augment de temperatures, es realitzen fumigacions permanents en totes les zones humides d’Alacant susceptibles d’aparició de larves i mosquits com els saladars, els llits de barrancs, terrenys situats en zones baixes i parcs.

En aquest sentit, Manuel Villar ha explicat que la concessionària de la Mancomunitat de l’Alacantí, Lokímica, procedeix tots els divendres a fumigar en partides rurals amb un sistema de rotació i atesos els llocs amb espais humits com a llits de barrancs o zones baixes, mentre que en els barris de la ciutat s’actua principalment als parcs pel reg i en els embornals on puga haver-hi aigua estancada també de forma setmanal i de forma rotatòria.

Encara que s’actua en tots els barris, un dels punts més sensibles se situa a la platja de Urbanova i a les platges de la *Albufereta i Sant Joan, especialment per la presència de barrancs, parcs i zones més baixes amb *embalsamientos d’aigua.

Concretament, ha explicat Villar, en Urbanova es fumiga dues vegades per setmana. I després de les pluges d’agost els equips han estat de forma permanent matí, vesprada i nit. En la *Albufereta tots els divendres a la nit es fumiga el llit del barranc del Juncaret. I, en platja Sant Joan es realitza un tractament nocturn diàriament des de les pluges d’agost. A més, s’ha reforçat el tractament en les zones amb reg com el Golf i espais especials com el parc inundable La Marjal.

Villar ha ressaltat que davant les pluges torrencials generalitzades que s’han produït a l’agost i setembre han sorgit dos problemes fonamentals que són els que ara es pretén corregir que són la major extensió a cobrir i la coordinació d’actuacions amb municipis veïns, fora de la mancomunitat de l’Alacantí.

Per a això es promourà una reunió tècnica de coordinació amb els municipis veïns i reforçar les fumigacions des de terra amb aèries amb suport de drons i helicòpters.

Compartir