L’Ajuntament d’Alacant rehabilitarà el Mercat Central, el seu edifici històric, la façana, les condícies i els quioscos de flors

665

L’Ajuntament d’Alacant ha aprovat hui en Junta de Govern el pla de seguretat de les obres de renovació i adaptació de les instal·lacions industrials del Mercat Central, que inclourà millores en la climatització i en la detecció d’incendis. El pressupost d’aquestes obres és de 207.956 euros i seran executades per la UTE Comprat Central.

L’equip de Govern Popular ha impulsat la restauració de l’edifici històric, amb les obres per a rehabilitar la façana i l’interior del Mercat, així com els quioscos de venda de flors. La inversió total aprovada ascendeix a 631.335 euros.

Les primeres obres que es preveu que finalitzen són les dels quioscos de flors, que suposen una inversió de 175.571 euros. Els treballs estan molt avançats i està previst que les estructures i la marquesina estiguen llestes en un termini de quatre setmanes. Els llocs antics estan sent substituïts per unes edificacions amb elements industrialitzats i lleugers, rearmant-los totalment, encara que respectant la seua ubicació actual.

Des de l’Ajuntament d’Alacant ja es va informar els floristes dels avantatges que suposarà per a l’obertura i tancament dels establiments, així com en el desplegament de safates i expositors. En eliminar-se el sòl de fusta ja deixaran de trobar-se buits per a la proliferació de rosegadors, així com la disminució en el seu manteniment, ja que els materials proposats són molt més duradors.

L’edil d’Infraestructures, Israel Corts ha anunciat hui que les obres de rehabilitació de les condícies i de la façana principal serà la següent actuació que es durà a terme. La demolició dels banys de la planta baixa , i està previst que el conjunt de les obres finalitze en el termini de sis mesos establit en el contracte. L’empresa encarregada de dur a terme aquest projecte és *Novum Projectes Integrals, que es va adjudicar l’obra per un import de 247.808 euros.

Des de l’Ajuntament d’Alacant s’han impulsat aquestes millores del Mercat Central per a donar resposta a la necessitat de millorar l’estat d’un edifici històric de la ciutat, inclòs en el catàleg d’edificis protegits d’Alacant i que data del 1932, i compta amb més de 86 anys d’antiguitat.

Sol·licitud de subvencions a la Generalitat

D’altra banda, la Junta de Govern Local ha acordat la sol·licitud a la Generalitat d’una ajuda econòmica per al desenvolupament del Programa d’Educació Permanent d’Adults que es realitza a Alacant, que en curs 2017-18 va suposar una inversió per al Consistori de 188.520,65 euros.

El citat programa comprén la promoció dels coneixements del valencià corresponents als nivells de la Junta *Qualificadora de *Coneixements del *Valencià, aules d’alfabetització, educació base d’espanyol per a estrangers, igualtat d’oportunitats, i superació de tot tipus de discriminació sociocultural i laboral.

Compartir