L’Ajuntament d’Alacant presenta la programació trimestral del Centre Cultural Las Cigarreras

703

Padilla ha presentat als mitjans al costat de la responsable del centre, Miriam Gilabert, les activitats que tindran lloc durant els últims mesos de l’any.

Padilla ha destacat que “El centre és un referent de la cultura contemporània a Alacant, i les xifres així ho demostren. Només en l’últim trimestre més de 9000 persones han visitat Les *Cigarreras”. “Durant els pròxims tres mesos gaudirem d’activitats per a tots els públics, però sempre amb el senyal d’identitat d’un centre a l’avantguarda en totes les disciplines”.

Teatre, dansa, concerts, cursos, jornades de còmic i dues exposicions són algunes de les propostes per a tancar la programació de l’any en Las Cigarreras.

• Formació.
Del 25 al 27 d’octubre. Segon edició de *NSO, nova trobada sonora. Tindrem masterclass, tallers i concerts destinats a professionals del sector i públic interessat en la música electrònica.

En la mateixa temàtica es programa curs de Ableton I; introducció a la creació musical amb una durada de 24 hores repartides en sis sessions a l’octubre i novembre.

La *Asociacion Maker Alacant, que gestiona l’espai MakerCig ha preparat quatre tallers entorn de les tècniques per a treballar amb teles, programació de robots per als mes xicotets, dissenye objectes 3D amb el programari Blender i taller de construcció “Criaturalab Evolució” on transformarem un cavall de cartó en un de fibra de vidre.

• Exposicions.

Finalitzada les mostra “Negoci” es prepara ara el muntatge de “Alacant Cabdal Animal” de la mà del *Consorci de *Museus de la Comunitat Valenciana amb més de 300 obres de 73 artistes, que mostren la bellesa dels animals i reivindiquen la conscienciació sobre el maltractament animal.

Tancara l’any “La dissuasió. La Marea i el límit”, mostra seleccionada en la III Convocatòria de projectes expositius *Buitblanc. Projecte de Rosell Meseguer i *comisariada per Fernando Gómez de la Costa, on s’aborda un estudi taxonòmic, conceptual i espiritual de diferents arquitectures defensives. Aquesta exhibició arranca el 20 de desembre i romandrà en la Caixa Blanca fins a febrer de 2019.

• Teatre.

Octubre: 3 i 4 “Alacant a Escena” i 19 la sala itinerant amb *Nooks *Performance.

Novembre: sis funcions de la Mostra de Teatre d’Autors Contemporanis, en la Caixa Negra i Jardí Vertical. El 22 un espectacle poètic organitzat per la UA i el Institut d’Estudis Catalans “Dóna Foc. La dóna que crema”, de la companyia “Els *Fugitives”. El 28 Calema produccions presenta “Els Nadies” escrita i dirigida per Carolina Calema.

• Actuacions musicals.

Sessions Movistar+ en la Caixa Negra per a les matinals dels dissabte; una cada mes. La pròxima que trobem en la programació es realitza el dissabte 13 d’octubre amb un doble concert de la Platja i Udol Atòmic. Es pot retirar les entrades a la Botiga Movistar+ d’Avinguda de Maisonnave 45

*Swing Time Las Cigarreras a l’octubre i desembre, amb tallers i concerts a la Casa de la Música. Al novembre la II Edició del Festival de Rock d’Alacant, amb tallers, activitats i concerts durant tot el dissabte 24 de novembre. La programació està per definir, però en breu es podrà consultar en la web municipal.

El divendres 30 La Sala Itinerant, amb Ressonant *Basuband presenta “Els sons de l’abocador” amb els seus peculiars instruments construïts amb materials reciclats.

La Casa de la Música acull concert en honor a Santa Cecilia realitzat per la Societat Musical Carolinas l’I Concurs per a conjunts instrumentals amb Gaita Galega Ciutat d’Alacant que organitza la Casa de Galícia a Alacant, tots dos al novembre i al desembre el Festival Nadalenc de la Federació de Casas *Regionales.

La Banda Simfònica Municipal tanca enguany a la Casa de la Música amb una desena de concerts, entre els destinats als centres escolars de L’Alacantí i dues audicions didàctiques musicals al novembre i desembre.

• ALTRES ACTIVITATS
Sala *Cartográfica.

D’octubre a desembre crearem un punt de trobada dels agents i espais que integren la comunitat cultural de la ciutat. Realitzarem un esdeveniment d’obertura lúdic i dinàmic, *podcasts, diferents taules redones i un esdeveniment final on compartirem els avanços realitzats durant aquests tres mesos gaudint d’un concert en directe. Si formes part de la cultura, t’esperem en Las Cigarreras.

Sessions:
• 11 d’octubre a les 18 hores. Coneixerem el projecte i jugarem a “TriviAlacant” en la Caixa Negra. Accés lliure.
• A l’octubre i novembre:

4 sessions de podcast amb agents i/o espais culturals d’Alacant.
6 sessions per a (re)conéixer-nos, descobrir-nos i, sobretot, motivar-nos en la col·laboració cultural.

• 13 de desembre a les 18 hores jugue d’avaluació final i concert d’Arc *Glanz. Accés lliure.

Sessions Movistar+ ens acostaran els nous programes i sèries de recent creació de la citada plataforma digital.

Quant a altres activitats, la tercera edició de la Fira Retroalacant el dissabte 13 d’octubre, fira que reuneix tot el relacionat amb la retroinformática, videojocs món del còmic i mànega, tallers etc, per a gaudir en família de la cultura de “retro”.

V edició del Festival Vegà, on es programen concerts, música en directe, tallers, actividatats per als més xicotets i estands informatius, relacionats amb aquesta cultura que *trarta de conscienciar a la població sobre la importància del veganisme i el *antiespecismo en la societat com a moviment reivindicatiu cap a la lluita dels drets animals.

IV edició de les Jornades de Còmic, organitzades per Paco Linares, guardonat per l’Associació d’Autors de Còmic d’Espanya pel seu suport al còmic espanyol en 2018. Aquesta edició porta per títol “La literatura en el Còmic” amb trobades amb autors de l’art seqüencial que tractaran la literatura i la seua relació amb la historieta.

El tradicional Festival de Títeteres, Festitíteres aconsegueix la seua 31a edició amb diverses actuacions al Jardí i la Caixa Negra durant la primera setmana de desembre.

Tota la informació completa en http://www.alicante.es/es/equipamientos/centro-cultural-cigarreras

Compartir