L’ajuntament d’Alacant prepara la normativa per als Vehicles de Mobilitat Personal a la ciutat

1062

La regidoria de Mobilitat i Trànsit de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil José Ramón González, ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant, del 8 de novembre, l’Ordenança municipal reguladora de les condicions de circulació de Vehicles de Mobilitat Personal, perquè les persones interessades puguen realitzar les al·legacions, reclamacions o suggeriments que estimen oportunes, amb un termini de trenta dies.

Concretament, les persones que vulguen realitzar al·legacions a la nova normativa municipal ho podran fer a partir de demà dilluns 11 de novembre, i el termini està previst que finalitze dilluns que ve 23 de desembre.

Per a l’edil de Mobilitat la nova Ordenança aprovada inicialment en el passat Ple “és molt necessària i beneficiarà a tots”, i espera que puga entrar en vigor a partir dels primers mesos del 2020, una vegada resoltes les al·legacions després dels trenta dies i la seua aprovació definitiva en Ple”.

Tal com regularà la nova norma els Vehicles de Mobilitat Personal podran circular per la calçada als carrers amb un carril i un sentit de circulació, sense superar la velocitat màxima de 30 quilòmetres hora, i el podran fer les persones menors de 16 anys, que disposen del corresponent carnet de ciclomotor, i el seu ús és unipersonal, és obligatori portar casc, segur de responsabilitat civil general amb cobertura, han de portar timbre, llums i elements reflectors degudament homologats, i no es permet circular amb cascos o auriculars connectats.

La norma municipal naix amb l’objectiu d’afavorir la seguretat viària i garantir que la circulació dels vehicles d’una o més rodes amb una única plaça i dotats de motor elèctric que assisteixen a les persones en el seu desplaçament personals es realitzen d’una forma adaptada i segura, fent-la compatible amb els diferents usos de la via pública.

La nova ordenança, ha explicat José Ramón González “naix també amb una moratòria de dos mesos, per tant una vegada estiga aprovada definitivament no s’aplicaran les infraccions i sancions, i durant aquest període la Policia Local informarà els usuaris de la nova entrada en vigor de l’ordenança una vegada finalitzen aquest temps”.

L’ordenança prohibeix la circulació dels VMP per les voreres, passejos pavimentats, parcs i zones per als vianants, i estableix que es permet la seua circulació pels carrils bici, pistes bici, sengles *ciclables, calçades zona 30, cicle-calles i carrers que el seu limite de velocitat siga 30 quilòmetres hora.

Per la seua part destacar que els Vehicles de Mobilitat Personal podran transitar també pels parcs sempre que existisquen senda ciclable o itinerari ciclista.

Compartir