L’ajuntament d’Alacant manté la proposta de la parcel·la rebutjada per Conselleria per al Centre de Salut

700

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’ha reunit aquest matí amb representants veïnals del PAU 2 i la Platja de Sant Joan a fi de consensuar i concretar les ofertes de sòl per a la construcció dels nous centres de salut.

En la reunió també han participat els regidors de totes les àrees implicades: Mari Carmen De España, d’Urbanisme; Carlos Castillo, de Patrimoni; i Marisa Gayo, edil de Sanitat. Per part de la *AAVV Pau 2, han assistit el seu president, Pablo Fernández; Miguel Ángel García, el seu secretari, i Israel Soler, tresorer.

Respecte al PAU 2, l’Ajuntament i els veïns reclamen a la Conselleria de Sanitat que aprove definitivament la parcel·la oferida al carrer Cardenal Francisco Álvarez per a la construcció del centre de salut, terreny que ja havia sigut acceptat per la Generalitat i que sorprenentment ara ha sigut rebutjat per la consellera Ana Barceló, al·legant que no és apte per un desnivell.

Ni l’equip de govern popular de l’Ajuntament ni els veïns entenen per què ara la Conselleria no admet la citada parcel·la, que ja va ser acceptada per l’antecessora d’Ana Barceló, l’ara ministra Carmen Montón, màximament tenint en compte que a nivell tècnic s’ha garantit que l’al·legat desnivell no representa cap problema que no es puga esmenar.

Per tant, l’Ajuntament s’ha compromés amb els veïns a reivindicar a la Conselleria que faça marxa enrere i accepte la parcel·la ja prevista per a poder tramitar la seua cessió al més prompte possible i que Sanitat incloga el projecte en els seus pressupostos de 2019.

En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que “aquest assumpte requereix de la màxima celeritat. El que no s’entén és que estiguem ara en aquesta absurda situació que la consellera de Sanitat contradiga a la seua antecessora, sent ambdues del mateix partit polític, i que amb aquests vaivens s’estiguen posant en joc inversions que són fonamentals per a la ciutat d’Alacant”.

“Ací estem parlant d’una qüestió de voluntat política per a cobrir les necessitats d’inversió d’Alacant. La parcel·la és perfectament viable, com ja es va admetre en el seu moment, i l’única cosa que pot suposar és un sobrecost del projecte, la qual cosa no justifica que la Generalitat no complisca amb els seus compromisos”, ha afegit Barcala.

Per tant, ha manifestat l’alcalde, “confiem que aquest tema es solucione al més prompte possible i no s’utilitze com a excusa per a continuar dilatant les compromeses inversions a Alacant”.

Platja de Sant Joan

Quant a la situació de la Platja de Sant Joan, l’Ajuntament ha consensuat amb els veïns la cessió de la parcel·la que també estava ja inicialment prevista al carrer Locutor Vicente Hipòlit, al costat del complex esportiu Arena. Per part de la AAVV Platja de Sant Joan, en la reunió amb l’alcalde i els regidors han participat el seu president, José Caracena, Francisco Sánchez, tresorer, i José Díaz, assessor

Aquesta parcel·la es posarà immediatament a disponibilitat de la Conselleria, perquè el projecte de la construcció del centre de salut a la Platja de Sant Joan s’incloga igualment en els pressupostos de la Generalitat i es comence a executar en 2019, d’acord al compromís del president Ximo Puig, “ja que és una zona en plena expansió que requereix urgentment de noves infraestructures”, segons ha destacat l’alcalde Luis Barcala.

Compartir