L’ajuntament d’Alacant invertirà prop de dos milions d’euros en inversions financerament sonstenibles

965

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alacant celebrada hui, ha aprovat l’adjudicació de cinc contractes amb una inversió total de 1.788.754,52 euros, amb l’objectiu de continuar amb l’impuls de les inversions financerament sostenibles. La portaveu de l’equip de Govern Municipal, Mari Carmen d’Espanya ha informat en roda de premsa sobre els expedients aprovats entre els que destaquen diversos projectes d’inversions sostenibles en matèria d’infraestructures i medi ambient.

D’una banda, s’ha aprovat l’adjudicació del contracte relatiu a l’execució de les obres compreses en el projecte de reurbanització del carrer Luis Amic i Barri Divina Pastora per valor total de 670.654,60 euros. Així mateix, s’adjudica el contracte per a l’execució de les obres de condicionament i renovació d’unes quantes instal·lacions esportives municipals de la ciutat d’Alacant dividit en tres lots amb una inversió total de 496.085,55 euros per als projectes de renovació de camp de futbol Cap de les Hortes, renovació de camp de futbol de l’Hipòdrom de la Muntanya Tossal i finalment la renovació del camp de futbol de Mare de Déu del Remei.

La Junta de Govern celebrada hui, també ha aprovat l’adjudicació del contracte relatiu als treballs de renovació de zones de jocs infantils, biosaludables i mobiliari urbà en diferents zones de la ciutat amb una inversió total de 300.623,79 euros. L’objectiu principal d’esta actuació, és la instal·lació d’equipaments de jocs infantils, aparells biosaludables, mobiliari urbà, paviments de seguretat i treballs necessaris per al condicionament de 6 àrees de jocs en parcs i jardins públics.

En concret, les zones de la ciutat en què es procedix a actuar són Plaça d’Amèrica, Centre Polivalent la Canal i Plaça José Antonio Torá amb la instal·lació de jocs biosaludables. La col·locació de nous jocs infantils tindrà lloc en Plaça Quijano, Plaça Nova i Plaça Luis Braille.

Dins d’estes accions, es va a dur a terme la instal·lació de jocs infantils en l’Avinguda Jaume I enfront del CEIP Rabassa, les Places José Cap, Bibliògraf Manuel Ric, i de la Paz així com en els carrers Haroldo Parres i Samaritana. A més, es van a col·locar aparells biosaludables perquè persones de totes les edats puguen realitzar exercici físic, en diversos parcs d’Alacant com a Muntanya Tossal, President Adolfo Suárez, Camí del Far, Canalets i Cronista Enrique Cutillas Bernal a més de la Plaça Doctor Carlos Van-Der- Hosftadt.

Quant a la instal·lació de mobiliari urbà, s’actua en les Avingudes Doctor Gadea, General Marvá, en els passejos Federico Soto, Escriptor Joan Fuster i el Parc Papa Joan Pau II. Així mateix, en alguns carrers i places es renova el paviment de cautxú per a la seguretat dels xiquets, com en els carrers José Ramón Pomars i Vicente Alexandre. Les places Sol, Joaquín María López i Pare Ángel Carregós veuran molt prompte el seu sòl completament millorat.

D’altra banda, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat este matí l’adjudicació del contracte relatiu al servei Programa d’Intervenció social amb Jóvens en el Marco de l’estratègia de desenrotllament urbà sostenible (EDUSI) Areá les Cigarrerres, cofinançat per la Comissió Europea amb càrrec al FEDER dins de l’Eix urbà del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, per a la programació 2014-2020. Una manera de fer Europa i acords complementaris amb inversió total de 153.450,00 euros.

El servei consistirà en el conjunt de prestacions encaminades a promoure la participació i inclusió de jóvens, entre els 10 i els 20 anys, com a ciutadans actius de la seua comunitat, en l’àrea urbana delimitada pels barris Carolines Baixes, Campoamor, Sant Antón i Mercat de la ciutat d’Alacant. En este sentit, el programa respon als objectius específics de previndre situacions d’exclusió social en jóvens i preadolescents del territori EDUSI; intervindre en situacions d’exclusió social en Jóvens, adolescents i preadolescents dels barris anteriorment mencionats a més de potenciar l’associacionisme juvenil.

Finalment, respecte a inversions sostenibles, s’ha aprovat el contracte relatiu a les obres de millora d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de la ciutat d’Alacant dividit en quatre lots adjudicant-se el lot número 3. Este projecte correspon a millorar l’eficiència energètica en l’enllumenat públic d’unes quantes zones comercials d’Alacant per import total de 167.940,58 euros. L’àmbit d’actuació contempla l’enllumenat en el barri Pau II en carrers Ciutat de Wenzhou, ciutat de Toyooka, ciutat de Matances i ciutat d’Herzliya; en el barri Carolines en els carrers Sant Mateu i Pare Esplá; barri centre en parc Canalets; en el barri de Sant Blai, en carrer Comte Soto Amé i Pintor Gisbert així com en el barri de la Florida en Plaça de la Vinya.

En la sessió ordinària de la Junta de Govern celebrada hui, cal destacar l’aprovació de les subvencions a associacions per al desenrotllament de projectes d’actuació en l’àmbit del Pla d’acollida i cohesió social de la ciutat d’Alacant 2018, amb un pressupost total de 135.000 euros. Esta iniciativa té l’objectiu de fomentar la participació de tots els sectors socials en l’elaboració de polítiques d’integració i desenrotllar línies estratègiques per a complir amb els objectius previstos dins d’este pla. El Consistori, continua així amb l’impuls de les inversions sostenibles 2017 davall l’adjudicació dels contractes relatius a diversos projectes d’infraestructures i medi ambient entre altres per a executar-los a la major brevetat.

Compartir