L’Ajuntament d’Alacant iniciarà els tràmits per a implantar la ZAS en Castanyers i recórrer la sentència del soroll

709

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, acompanyat pels regidors de Medi Ambient, Manuel Villar, Ocupació de la Via Pública, Manuel Jiménez, Urbanisme, Adrián Santos, Seguretat, José Ramón González, i Comerç, Lidia López, ha mantingut aquesta vesprada sengles reunions amb els veïns i representants de l’hostaleria per a tractar la recent sentència sobre el soroll i les mesures a adoptar per a garantir el dret al descans dels veïns amb una oferta d’oci d’acord amb una ciutat de les dimensions d’Alacant.

En la trobada, l’alcalde ha traslladat a les parts que el departament jurídic municipal ha recomanat recórrer la sentència en discrepar sobre la vulneració de drets fonamentals que s’estableix en aquesta, amb el que es presentarà el corresponent recurs en paral·lel a l’inici dels tràmits per a crear una Zona Acústicament Saturada en la zona delimitada per la decisió judicial. És a dir, que s’impulsaran les mesures de control del soroll, reducció de vetlladors, control d’horaris i suspensió de llicències de pubs en la zona, encaminades a la implantació d’una ZAS; al mateix temps que es presentarà un recurs a la sentència judicial perquè hi ha qüestions jurídiques, com la vulneració dels drets fonamentals, que l’Ajuntament considera que són *matizables.

Per a l’alcalde “no és incompatible recórrer la sentència pels motius argumentats pels serveis jurídics municipals i, simultàniament, adoptar mesures que compatibilitzen els interessos de veïns i empresaris. Som conscients que cal adoptar mesures que asseguren la convivència, i ja treballàvem en les mateixes amb independència de la demanda; per això, i si perjudici de recórrer la sentència, les aplicarem”.

D’altra banda, l’equip de govern ha manifestat la seua intenció de fer extensives les mesures que compatibilitzen l’oci amb el descans a altres zones de la ciutat, com pot ser el Barri antic, buscant amb elles garantir uns controls sobre el soroll que permeten la convivència entre veïns i hostalers.

Compartir