L’ajuntament d’Alacant i Generalitat volen evitar la instal·lació de dipòsits de combustible en el Port

778

Ajuntament d’Alacant i Generalitat conjuminaran esforços per a impedir la instal·lació de nous depòsits de combustible en el Port. Aquesta és la conclusió de la reunió mantinguda per la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, els qui han acordat la constitució d’una comissió tècnica mixta per a revisar tot el procediment de sol·licitud d’aquesta instal·lació en terrenys portuaris, que en paraules de la consellera “confronta els interessos de les alacantines i alacantins”. Barcala ha afegit que treballarem a més per a aconseguir un canvi normatiu que impedisca que la situació torne a produir-se en un futur, després que en 1995 amb el conveni amb *Campsa s’aconseguira eliminar els antics depòsits però sense que es produïra la modificació del Pla Especial del Port i dels usos portuaris, igual que el Pla General d’Ordenació Urbana per a tancar aquesta bretxa de forma definitiva.

Luis Barcala ha explicat que aquesta comissió mixta serà l’encarregada de revisar el procediment per a complir amb l’objectiu ja manifestat per tots els grups polítics en contra que tornen a alçar-se depòsits de combustible en el port. “Aqueixa batalla la donarem des de les administracions competents perquè senzillament no es contempla en el nostre model de ciutat i és important que tots estiguem coordinats per a aconseguir complir amb els objectius” ha manifestat l’alcalde.

Mireia Mollà ha ressaltat per la seua part que “ens ocuparem i preocupar en aquesta comissió tècnica que es compte amb totes les garanties al nostre abast perquè aquest projecte no confronte amb els interessos de les alacantines i alacantins”. “En 1995 ja se solució i també ha de solucionar-se ara amb diàleg i consens” ha subratllat la consellera.

L’alcalde ha ressaltat igualment que “amb aquesta comissió abordarem un full de ruta per a donar-li una solució definitiva a aquest problema al qual ens enfrontem de nou els alacantins”. Mollà ha comentat finalment que “hi ha molts informes que fer, qüestions que definir, criteris i punts de vista que abordar que ens correspon resoldre a les administracions”.

Compartir