L’Ajuntament d’Alacant ha rebut la seua tradicional recepció dels xiquets sahrauís

1045

L’Ajuntament d’Alacant ha oferit aquesta vesprada la tradicional recepció als xiquets i xiquetes sahrauís del programa solidari Vacances en Paz. L’acte ha comptat amb la presència de la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez i la regidora d’Immigració, Cooperació i Voluntariat, María Conejero, que han oferit unes paraules als xiquets i les famílies d’acolliment i els han entregat un present en record de les seues visita a la ciutat.

Mari Carmen Sánchez ha donat la benvinguda als xiquets i a les famílies d’acolliment. “Feu una gran labor donant il·lusió i esperança a aquests xiquets que viuen en els campaments de refugiats amb unes condicions duríssimes en ple desert i amb temperatures que arriben a superar els 50 graus”. I als xiquets els ha comentat que “espere que la vostra presència contribuïsca a donar a conéixer una mica millor la vostra situació i la del poble sahrauí, que hàgeu aprés una mica d’espanyol i que us porteu un grat *recuero d’Alacant i de les famílies amb les quals heu conviscut aquests dos mesos”.

Conejero ha destacat per la seua part la labor del programa solidari Vacances en Paz “que és un exemple perfecte de com les famílies alacantines se sumen al sentiment de solidaritat amb el poble sahrauí. Aquestes famílies ens han de servir d’exemple per a tindre sempre els braços oberts a aquest poble tan pròxim i, moltes vegades, tristament oblidat” ha incidit.

Aquest estiu han arribat a la nostra província 102 xiquets i xiquetes de 7 i 12 anys, que romandran amb les seues famílies d’acolliment entre el 5 de juliol i el 5 de setembre. Durant els quasi dos mesos que els menors romandran a Alacant se’ls realitzen reconeixements i tractaments mèdics i es fomenta l’aprenentatge de l’espanyol.

“Vacances en Paz” és un programa organitzat per les associacions solidàries amb el Sàhara en col·laboració amb les autoritats sahrauís a Espanya. Aquest projecte té com a objectiu possibilitar a la població infantil sahrauí eixir de les dures condicions del desert algerià, on es troben els Campaments de Refugiats, allunyant-los durant un temps de les dures condicions del la vida i de les altes temperatures que a l’estiu poden aconseguir els 50 graus.

Compartir