L’ajuntament d’Alacant dona el vistiplau al Pla Municipal de Igualtat entre homes i dones

1058

El I Pla Municipal d’Igualtat entre Homes i Dones ha fet hui un pas més a l’Ajuntament, en la seua trajectòria per a aconseguir convertir-se en realitat. Els partits amb representació municipal PP, PSOE, Ciutadans i Compromís han votat a favor del document en la Comissió d’Igualtat. Guanyar, en canvi, s’ha abstingut. El pròxim obstacle que aquest I Pla d’Igualtat haurà de salvar serà el de la Junta de Govern Local, els pròxims dies.

La regidora d’Acció Social i Igualtat, María Ángeles Goitia, ha mostrat hui la seua satisfacció per aquest avanç després de la sessió de l’esmentada Comissió, que conclòs a primera hora de la vesprada en el palau municipal.

La Regidoria d’Acció Social i Igualtat treballa en aquest document tècnic des de 2017, segons ha reconegut Mari Ángeles Goitia, i la previsió és la de portar-ho a la Junta de Govern municipal per a la seua avaluació i, si escau, aprovació, dimarts que ve.

Aquest primer Pla d’Igualtat entre Homes i Dones de l’Ajuntament d’Alacant està considerat un instrument bàsic per a identificar i articular polítiques públiques d’igualtat entre persones. Al seu torn, reflecteix un compromís clar a favor de l’eliminació d’obstacles que puguen alterar el seu desenvolupament.

En el procedisc d’elaboració del document s’han tingut en compte els principis de participació i transversalitat, segons ha especificat Goitia.

Compartir